Biznis

SKORO SVE Obalne zračne luke u plusu

LISTOPAD Svi bilježe značajno povećanje, a manje putnika nego lani imala jedino ZRAČNA LUKA PULA

Zračna luka Pula u listopadu je prihvatila i otpremila 20.613 putnika, otprilike 3 tisuće putnika manje nego istog mjeseca prošle godine, te čak 20 tisuća putnika manje nego rekordne 2019. godine. Ukupno je kroz ovu zračnu luku u 2022. godini prošlo 390.848 putnika


 
1 min
Istra24

Zračna luka Pula u listopadu je prihvatila i otpremila 20.613 putnika, otprilike 3 tisuće putnika manje nego istog mjeseca prošle godine, te čak 20 tisuća putnika manje nego rekordne 2019. godine. Ukupno je kroz ovu zračnu luku u 2022. godini prošlo 390.848 putnika

Obalne zračne luke, Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, objavile su svoju mjesečnu statistiku za listopad. Gotovo sve zračne luke bilježe povećanje broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine, izuzev Zračne luke Pula, objavio je portal croatianaviation.com.

Pet jadranskih zračnih luka objavilo je svoju mjesečnu statistiku za listopad ove godine, tradicionalno posljednjem "jačem" mjesecu u godini, s obzirom na to da upravo na kraju listopada na snagu stupa zimski red letenja.

 

Zračna luka Pula u listopadu je prihvatila i otpremila 20.613 putnika, otprilike 3 tisuće putnika manje nego istog mjeseca prošle godine, te čak 20 tisuća putnika manje nego rekordne 2019. godine. Ukupno je kroz ovu zračnu luku u 2022. godini prošlo 390.848 putnika.

 

Zračna luka Rijeka u listopadu je zabilježila 9.671 putnika, što je 6 tisuća putnika više u odnosu na listopad prošle godine, te 7 tisuća putnika manje u odnosu na listopad pretpandemijske 2019. godine. Rijeka je od siječnja do kraja listopada prihvatila i otpremila 161.684 putnika.

Zračna luka Zadar ponovno niže rekorde. U listopadu je prihvaćeno i otpremljeno 109.182 putnika, 20 tisuća putnika više u odnosu na prošlogodišnji listopad, a brojka je veća i u odnosu na listopad 2019. godine. Ukupno je Zadar u prvih 10 mjeseci zabilježio 1.099.228 putnika, što je najveći broj putnika u ovoj zračnoj luci od njenog otvaranja.

 

Zračna luka Split i dalje niže dobre rezultate. Ovog listopada ondje je bilo 241.350 putnika, gotovo 80 tisuća putnika više u odnosu na prošlogodišnji listopad, te svega 6 tisuća putnika manje u odnosu na listopad 2019. godine. Split je od 01. siječnja do 31. listopada zabilježio čak 2.832.639 putnika!

 

Zračna luka Dubrovnik u listopadu je prihvatila i otpremila 217.751 putnika, što je gotovo duplo više u odnosu na prošlogodišnji listopad. Ipak, rezultat je još razmjerno daleko od listopada 2019. godine, kada je u ovoj zračnoj luci bilo 299.532 putnika. Dubrovnik je, baš kao i Split, prešao brojku od 2 milijuna putnika u ovoj godini, do kraja listopada ondje ih je bilo 2.099.601.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.