Biznis

certifikat "Proizvod hrvatskog seljaka"

Ove subote na pulskoj tržnici dodjela priznanja za izvrsnost u poljoprivrednoj proizvodnji

U akciju je uključeno ukupno 16 gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske. Cilj akcije certificiranja je da se predstavi lokalni proizvođač te da se pokaže da ono što se proizvodi u kontroliranim uvjetima jest ispravna hrana, a to je ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti - ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

U akciju je uključeno ukupno 16 gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske. Cilj akcije certificiranja je da se predstavi lokalni proizvođač te da se pokaže da ono što se proizvodi u kontroliranim uvjetima jest ispravna hrana, a to je ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti - ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača

U subotu, 24. prosinca 2022. godine u 10:30 sati na 1. katu zgrade centralne gradske tržnice održati će se uručivanje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka.

Ovo je jedanaesto certificiranje proizvođača u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula.

Certificiranje dodatno potvrđuje kupcima i posjetiteljima pulskih tržnica da doista ono što se jučer pobralo i proizvelo na njivama i gospodarstvima u okolici Pule i šire, danas možemo kupiti na pulskoj tržnici.

U akciju je uključeno ukupno 16 hrvatskih gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske. Ovom prigodom certificiranim poljoprivrednicima uručuju se i prigodne pregače s logotipima ove manifestacije.

Cilj akcije certificiranja je da se predstavi lokalni proizvođač te da se pokaže da ono što se proizvodi u kontroliranim uvjetima jest ispravna hrana, a to je ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti - ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača.

Dodjelu certifikata začinit će svojim glazbenim nastupom članovi grupe Side Effects.  

Isti dan će se održati pripremanje crnog rižota u velikoj pulskoj padeli na trgu pored zgrade tržnice. Kao chef dolazi nam Budimir Žižović Žižo koji će pripremati oko 400 porcija. Organizatori ovog gastro eventa su agencija Avenue d.o.o. i Tržnica d.o.o. Pula.

Uz glazbeni nastup grupe In Vino Veritas bit će to ugodno jutro na pulskoj tržnici. Priprema crnog rižota počinje oko 10 sati, a očekuje se da će jelo biti spremno za podjelu oko 11 sati. Porcije crnog rižota dijelit će se građanima besplatno.


Nastavite čitati

Pula
 

"Kolajna" di Tin Ujević finalmente diventa "Collana" nella splendida traduzione in italiano del Polesano Ugo Vesselizza

Collana / Kolajna è stata presentata presso la Biblioteca e sala di lettura di Pola * Realizzata meticolosamente, con scrupolo quasi parossistico, con scavo profondo e attento studio dello stile, del metro e del vocabolario (a volte volutamente arcaico) di Ujević, la traduzione aveva preso avvio nel lontano 1990 per concludersi, come scrive lo stesso Vessellizza nella Postilla II pubblicata nel libro, soltanto nella primavera del 1016. Insomma, 26 anni di lavoro che diventano libro soltanto nel 2024, in un'edizione della Ronzani editore di Dueville (Vicenza), fortemente voluta da un altro Polesano, il chimico e poeta Mauro Sambi, professore all’Università di Padova

Pula
 

"Kolajna" Tina Ujevića napokon postala "Collana" u izvrsnom talijanskom prijevodu Puležana Uga Vesselizze

Metodično i skrupulozno, gotovo paroksističkim marom, dubinskim “kopanjem” i pomnim proučavanjem stila, metra i (ponekad namjerno arhaičnog) rječnika Ujevića, prijevod je započeo još daleke 1990. godine, da bi se — kako piše sam Vesselizza u Postilli II objavljenoj u knjizi — dovršio tek u proljeće 2016. Dakle, 26 godina rada koji biva ukoričen tek 2024., u izdanju izdavačke kuće Ronzani iz mjesta Duevilla kod Vicenze, izdanje koje je snažno potaknuo drugi Puležan, kemičar i pjesnik Mauro Sambi, profesor na sveučilištu u Padovi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.