Komunal

Jovanović - modrušan - zembo

U Vižinadi vas u prosincu čekaju uzbudljive eno-gastro radionice

Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti. Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a odlučite li se samo za neku pojedinačnu cijena je 250 kuna po osobi


 
2 min
Istra24

Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti. Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a odlučite li se samo za neku pojedinačnu cijena je 250 kuna po osobi

Vižinada polako postaje cjelogodišnja destinacija u kojoj se i izvan ljetne sezone organiziraju zanimljiva događanja. Sad su pripremili interaktivne kulinarske radionice "Show cooking – slow food" koje će se tijekom prosinca održavati u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi.

Ovaj će novitet u ponudi Vižinade zasigurno oduševiti sve poklonike dobre hrane, kuhanja i vrhunskih vina, s obzirom da će svaku od radionica voditi top chefovi, uz prisustvo vinara koji će sudionike naučiti sve o sljubljivanju vina sa spravljenim jelima. Održat će se ukupno tri radionice, 01., 02. i 03. prosinca u 16 sati, a vodit će ih kuhari Dragan Jovanović, Damir Modrušan i Deniz Zembo. Na prvoj radionici jela će se sljubljivati s vinima Geržinić i Sosich wines, na drugoj ćete otkriti arome vina Deklić i Bruno Ferenac vina, dok će vas treća radionica odvesti u svijet vina Giulio Ferenac te Franc Arman vina. 

Procjenjuje se da će svaka "Show cooking – slow food" radionica trajati oko četiri sata te da će pružiti doista nezaboravno eno-gastro iskustvo pod mentorstvom kulinarskih stručnjaka, dok će cijelu priču oplemeniti i vinari sa svojim proizvodima i znanjima. Jela spravljena na radionicama sudionici će odmah i degustirati uz vina uživajući tako u okusima ukusnih i maštovitih gastro kreacija te će nakon svega ponijeti sa sobom nova, vrijedna kulinarska znanja i ideje.  Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti. Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a odlučite li se samo za neku pojedinačnu cijena je 250 kuna po osobi. Prijaviti se možete mailom ili telefonski te ujedno na isti način dobiti i sve dodatne informacije. E-mail: info@tz-vizinada.hr ili tel: 052 446 110

 Centar za posjetitelje Maraston, uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi, raspolaže vrhunskom kuhinjom koja nudi apsolutno sve što je potrebno za pripremu jela i degustacije, a intencija ovih interaktivnih radionica je da vrsni kuhari pokažu kako spraviti tradicionalna istarska jela na moderan način. Pritom će se koristiti i najkvalitenije namirnice koje će biti nabavljene kod lokalnih proizvođača i OPG-ova.

Svrha eno-gastro radionica je da na prepoznatljiv i atraktivan način privuku posjetitelje u Vižinadu te potaknu cjelogodišnju promociju eno-gastronomskog turizma, ali i ostalih  kulturnih, povijesnih i turističkih sadržaja na području Općine Vižinada. Osim toga, organizacija i promocija radionica doprinijet će snažnijoj popularnosti Centra za posjetitelje Maraston te privući veći broj posjetitelja. Ovakvim aktivnostima stvara se dodatna turistička ponuda kao generator novih motiva domaćih i stranih posjetitelja za dolazak u Vižinadu. Organizator projekta eno-gastro radionica je Turistička zajednica Općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.