Politika i društvo

REAKCIJA NA BUJSKA MEŠETARENJA

Bojana Puzigaća (SDP): Grad Buje moraju biti mjesto povjerenja i sigurnosti za građane, a ne privatnog bogaćenja i osobnih interesa

"U Bujama se moraju stvoriti uvjeti poželjni za obiteljski život i rad. Ne trebamo biti mjesto u kojemu se priča o nepotizmu, političkoj podobnosti, stranačkoj pripadnosti. Nažalost vidimo kako gradska Uprava ne čini da se tome stane na kraj. Upravo suprotno, posljednjim potezima potiču širenje takvih priča", smatra Bojana Puzigaća iz SDP-a


 
2 min
Istra24

"U Bujama se moraju stvoriti uvjeti poželjni za obiteljski život i rad. Ne trebamo biti mjesto u kojemu se priča o nepotizmu, političkoj podobnosti, stranačkoj pripadnosti. Nažalost vidimo kako gradska Uprava ne čini da se tome stane na kraj. Upravo suprotno, posljednjim potezima potiču širenje takvih priča", smatra Bojana Puzigaća iz SDP-a

Na posljednja događanja vezana uz slučajeve pogodovanja u prostornom planiranju u Gradu Buje reagirala je predsjednica lokalne podružnice SDP-a Bojana Puzigaća.

Podsjetimo, radi se o urbanizaciji 20.000 četvornih metara poljoprivrednog zemljišta čija je vrijednost skočila s 10.000 na 2.000.000 eura. Urbanizacije je provodila IDS-ova pročelnica za prostorno planiranje Jelena Perossa, a najveću korist od urbanizacije ima njen suprug Denis Perossa.

- Naš je grad sredina koja je orijentirana na razvoj i napredak. No ono o čemu mi ovih dana govorimo su teme koje u svima nama bude osjećaje nepovjerenja i nesigurnosti prema odgovornom upravljanju. Politika upravljanja nekretninama je dugogodišnja rak rana i tihi ubojica svakog pravednog i održivog djelovanja. Na to upozoravam od početka svog prvog mandata u gradskom Vijeću od 2013. godine. Gradska, javna, naša zemljišta su za neke dostupna povlastica, a za mnoge nedostižan san. A dugo upravljanje i sigurna, već desetljetna mjesta na pozicijama u gradskoj upravi otvaraju mnoga vrata i mogućnost da se javno dobro koristi u svrhu privatne i osobne svrhe. Treba li tome stati na kraj? Je li u Bujama konačno stiglo vrijeme za novu sistematizaciju djelatnika i političku i moralnu odgovornost svih onih koji rade u gradskoj upravi, pitaju se bujski SDP-ovci.

- Svako političko djelovanje mora se temeljiti te odgovornim i transparentnim upravljanjem za opće dobro i dobro svakog građanina. Politika urbanizacije i prostornoga uređenja mora biti u skladu s razvojem, gospodarskom i socijalnom politikom države i budućeg iskorištavanja zemljišta. Grad Buje je naš grad, grad jednakih mogućnosti za sve, i mlade koji tek ulaze u samostalan život kao i one stare koji su nas zadužili svojim radom. U Bujama se moraju stvoriti uvjeti poželjni za obiteljski život i rad. Ne trebamo biti mjesto u kojemu se priča o nepotizmu, političkoj podobnosti, stranačkoj pripadnosti, smatra Bojana Puzigaća.

- Nažalost o tome već dugo vremena govorimo jedni drugima, i vidimo kako gradska Uprava ne čini da se tome stane na kraj. Upravo suprotno posljednjim potezima potiču širenje takvih priča. Pozivam stoga sve ljude dobre volje da stvorimo uvjete u kojima će dobro i pošteno upravljanje gradom biti primjer drugima, a ne razlog za podsmjeh i omalovažavanje. Buje to nisu zaslužile, piše u priopćenju koje je potpisala Bojana Puzigaća, predsjednica SDP-a Buje i članica Glavnog odbora stranke.

Podsjetimo, Puzigaća je 2017. godine izgubila izbore za mjesto gradonačelnice u Bujama za samo sedam glasova. Pobijedio je današnji gradonačelnik Fabrizio Vižintin.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.