Politika i društvo

POJAČANI INTERES ZA STRUKOVNA ZANIMANJA

Broj učenika u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića u Poreču porastao za gotovo 20 posto

Učenici razrednih odjela HTT, kuhara, konobara, slastičara i THK, prezentirali su svoje aktivnosti i sezonska jela koja pripremaju - hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstana junetina s pireom od bundeve i pečenim krumpirima te fritule


 
2 min
Istra24
Foto: Grad Poreč

Učenici razrednih odjela HTT, kuhara, konobara, slastičara i THK, prezentirali su svoje aktivnosti i sezonska jela koja pripremaju - hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstana junetina s pireom od bundeve i pečenim krumpirima te fritule

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je danas Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića za koju kaže da je ponosan što je imaju u Poreču jer je mjesto talentirane, vrijedne i marljive djece i profesora, koji ih vrlo kvalitetno i predano pripremaju za tržište rada. Učenici i profesori pripremili su prezentaciju svojih projekat te demonstrirali svoje ugostiteljske i kuharske vještine, kako bi gostima predstavili čime se sve škola bavi.

Kako javljaju iz Grada Poreča, Grad nije osnivač srednjih škola na svojem području, već je to Istarska županija, ali je gradonačelnik istaknuo kako škole uvijek u Gradu mogu računati na podršku. Zahvaljujući odličnoj suradnji, učenici i profesori redovni su sudionici brojnih gradskih manifestacija poput Slatkog jutra na Adventu i povodom Uskrsa, kao i prilikom velikih sportskih manifestacija ili prijema, za što pripremaju jela i slastice.

Osim toga, Grad je proteklih godina financirao obnovu dvorišta škole, postavu vanjskih tribina, kao i razne programe. Danas je s profesorima, učenicima i ravnateljicom bilo govora o drugim potrebama u kojima Grad još može pomoći u sklopu svojih mogućnosti. Tako je ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević rekla kako je proteklih godina broj učenika u školi porastao za gotovo 20 posto i da ih iznimno veseli pojačani interes za strukovna zanimanja. Škola je vrlo aktivna i po pitanju raznih projekata, poput sudjelovanja i domaćinstva natjecanjima i smotrama na regionalnoj i nacionalnoj razini, Erasmus programima, promoviranju smanjenja upotrebe jednokratne plastike i ostalim aktivnostima u sklopu Eko dana, jer kao škola nose titulu i Eko-škole, Dani otvorenih vrata za zainteresirane učenike i roditelje, te stručna putovanja. Dodatno, ponosni su da svojim doprinosom mogu obogatiti velika događanja u svojem gradu. Učenici razrednih odjela HTT, kuhara, konobara, slastičara i THK, prezentirali su svoje aktivnosti i prezentaciju sezonskih jela koja pripremaju - hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstana junetina s pireom od bundeve i pečenim krumpirima te fritule. Prezentacije su zajedno s njima pripremili stručni učitelji Tanja Radetić Zidarić, Sebastian Mileša, Sanja Pilato, Biserka Udovičić, te profesorice Stela Stojnić i Ljiljana Badrov Frleta.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.