Politika i društvo

USKOK-ov OPTUŽENIK FUNKCIJU OBNAŠAO NEZAKONITO

MARNO MILOTIĆ SMIJENJEN s mjesta ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni

V.d. ravnatelja NP Brijuni i USKOK-ov optuženik Marno Milotić imenovan je vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj


 
1 min
Istra24
Marno Milotić, Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

V.d. ravnatelja NP Brijuni i USKOK-ov optuženik Marno Milotić imenovan je vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj

Marno Milotić smijenjen je s funkcije v.d. ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni, potvrdili su iz službe za odnose s javnošću ove javne ustanove te dodali kako je nadležno Ministarstvo imenovalo novog vršitelja dužnosti do provedbe javnog natječaja, ekskluzivno doznaje portal Dnevnik.hr.

Od Ministarstva gospodarstva doznaje se da će funkciju do raspisivanja natječaja obavljati Eduard Kolić, bivši ravnatelj i voditelj faune.

Milotić bez komentara, spustio slušalicu

- Pokušali smo kontaktirati Milotića kako bi nam komentirao tu informaciju, no čim smo se predstavili rekao je samo da nema komentara i prekinuo telefonsku vezu, navodi Dnevnik.hr.

Upravo je raspisivanje natječaja sporno, jer nije raspisan još od kad je u listopadu prošle godine istekao mandat ravnatelju Milotiću.  

Marno Milotić imenovan je vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj.

Prema Zakonu o javnim ustanovama, mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana, no javni natječaj za imenovanje novog ravnatelja nije raspisan.

USKOK-ov optuženik

Marno Milotić je ujedno i HDZ-ov USKOK-ov optuženik te se protiv njega vodi kazneni postupak na Županijskom sudu u Osijeku. Milotića terete za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem, o čemu smo pisali još u siječnju.

Međutim, to nije bila prepreka da postane vršitelj dužnosti jer za tu dužnost nije morao dostaviti potvrdu o nekažnjavanju, nego ovjerenu izjavu da nije pravomoćno osuđen.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.