Kultura

GLAZBENI POKLON PULI

Održan 6. Susret zborova ''Višeglasni zagrljaj''

Susret zborova se od 2017. godine tradicionalno održava u tjednu u kojem se obilježava Dan Grada Pule i zamišljen je kao ugodno glazbeno druženje posvećeno svim ljubiteljima glazbe te kao glazbeni poklon Gradu Puli i njenim stanovnicima


 
2 min
Istra24

Susret zborova se od 2017. godine tradicionalno održava u tjednu u kojem se obilježava Dan Grada Pule i zamišljen je kao ugodno glazbeno druženje posvećeno svim ljubiteljima glazbe te kao glazbeni poklon Gradu Puli i njenim stanovnicima

U subotu u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a, održan je šesti po redu Susret zborova "Višeglasni zagrljaj" – prijateljski koncert zborova u organizaciji pulskog Mješovitog pjevačkog zbora „Cantus PoPuli" te uz potporu Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Uz domaćine, koji djeluju pod vodstvom dirigentice i osnivačice Tatjane Merkl, nastupili su i Mješovita vokalna skupina „Nešpula" iz Pule, Vokalna skupina „Ad Libitum" Zajednice Talijana Brtonigla  i slovenski Komorni moški pevski zbor „Davorina Jenka" iz Cerklja.

Susret zborova se od 2017. godine tradicionalno održava u tjednu u kojem se obilježava Dan Grada Pule i zamišljen je kao ugodno glazbeno druženje posvećeno svim ljubiteljima glazbe te kao glazbeni poklon Gradu Puli i njenim stanovnicima.

Lijepu i raznoliku glazbenu večer otvorila je Mješovita vokalna skupina „Nešpula" iz Pule koji djeluju pod vodstvom Tatjane Merkl. Osnovani su 2006. godine te su od tada osvojili brojne nagrade i priznanja. Njihov nastup sastojao se od folklornih skladbi („Žažara" i „Rusulica") te izvrsnih aranžmana popularnih pjesama („Take a chance on me", „Make you feel my love" i „Wake me up").

Nakon njih pozornicu je preuzela Vokalna skupina „Ad Libitum" Zajednice Talijana Brtonigla. Ovih šest mladih žena, koje vodi dirigentica Dionea Sirotić, tijekom svojeg djelovanja osvojile su brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima te nastupile diljem svijeta. Tijekom večeri izvele su uistinu raznolik repertoar koji se sastojao od folklornih kompozicija (švedska „Limu limu lima – lille lasse" te istarske „Uspavanka" i „Madrigale"), popularne skladbe („Run to you") i klasične kompozicije („Crown of roses").

Domaćini susreta, višestruko nagrađivani MPZ „Cantus PoPuli", koji ove godine slave 10 godina djelovanja, nastupili su treći po redu. Nastup su otvorili gospelom („I'm gonna sing"), potom ga nastavili folklorom (istarska „Tararajčica", i bugarska „Erghen deda"), a uz sakralnu kompoziciju („Veni, veni Emmanuel – Ero Cras") izveli su i popularne pjesme („Bad guy" i „Con te partirò", kojom su zatvorili nastup).

Posljednji po redu nastupio je slovenski Komorni moški pevski zbor „Davorina Jenka" iz Cerklja. Ovaj zbor je tijekom svojih 65 godina djelovanja osvojio brojne nagrade i rado sudjeluje u zborskim razmjenama. Tijekom nastupa izveli su osam pjesama s kojima su predstavili bogatu glazbenu kulturu Slovenije („Slovenec sem", „Tihi veter od morja", „Kličem vas", „Triglav", „Dober večer, lubo dakle", „Sem se rajtov ženiti", „Da lipa ma! Ke bëjna jë?") i ljubav prema sakralnoj glazbi („Laudate dominum"), a svoj nastup završili su bisom koji se sastojao od poznate hrvatske klapske pjesme „Kad si bila mala Mare".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.