Baštardini i Pravi

glavate želve na oporavku u aquariumu pula

Lijepe vijesti iz Centra za oporavak morskih kornjača - Ivan je van životne opasnosti, a raste i Viktorija

Nakon mjerenja, sada već aktivna Victorija, premještena je u rehabilitacijski bazen u unutarnjem dvorištu forta Verudela gdje uveseljava pridošle posjetitelje. Victoriju i još dvije glavate želve – Luku-Amadea i mini Koka, možete pogledati sve do lipnja, kada je planiran njihov povratak u divljinu


 
1 min
Borka Petrović
Viktorija je premještena u veći, rehabilitacijski bazen

Nakon mjerenja, sada već aktivna Victorija, premještena je u rehabilitacijski bazen u unutarnjem dvorištu forta Verudela gdje uveseljava pridošle posjetitelje. Victoriju i još dvije glavate želve – Luku-Amadea i mini Koka, možete pogledati sve do lipnja, kada je planiran njihov povratak u divljinu

Lijepe vijesti stižu iz Centra za oporavak morskih kornjača pulskog Aquarijuma.

Jučer su se djelatnice akvarija posvetile rutinskom mjerenju dviju mladih glavatih želvi, Ivana i Victorije, kako bi ustanovili njihov napredak tijekom procesa oporavka.

Glavata želva Ivan pristigao je u Centar u veoma teškom stanju te je tada težio svega 5 kilograma. Međutim, u periodu od dva mjeseca udebljao se za zavidnih 2,8 kila! Iako proces njegova oporavka još uvijek traje, Ivan više nije u životnoj opasnosti.


Druga glavata želva na oporavku, Victorija, primljena je u Centar početkom rujna ove godine u stanju malaksalosti i neuhranjenosti. Tada je težila svega 1,3 kilograma, a izmjerena duljina njena oklopa iznosila je 21 centimetar.

Victorija je tijekom oporavka postepeno povratila snagu te narasla za 4 centimetra i udebljala se jedan kilogram.

Nakon rutinskog mjerenja, sada već aktivna Victorija, premještena je u rehabilitacijski bazen u unutarnjem dvorištu forta Verudela gdje uveseljava posjetitelje. Victoriju i još dvije glavate želve – Luku-Amadea i mini Koka, možete pogledati sve do lipnja, kada je planiran njihov povratak u divljinu.


FOTO: Aquarium Pula

Nastavite čitati

Pula
 

FRKA NA DELFINU Na Skupštini društva Delfin zaštitari i policija. Pojedini članovi tvrde da im je zabranjen pristup kako bi se Anti Restoviću potvrdio treći predsjednički mandat. On odbacuje sve optužbe

Zaštitarsku tvrtku je angažirao predsjednik PŠRD Delfin Pula Ante Restović te pretpostavljamo da će troškove zaštitarske tvrtke namiriti iz članarina koju i mi plaćamo, kažu nezadovoljni članovi. Smatraju da Restović želi biti doživotni predsjednik i da to nije dobro *Stigli su u namjeri da remete i onemoguće rad i iz tog smo razloga pozvali zaštitare. To je namjerna opstrukcija i jedna velika kampanja i napad na mene osobno. Tajniku su prijetili da će mu slomit noge, meni je to bilo tužno gledati, kaže novi stari predsjednik Delfina Ante Restović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.