Krasna zemlja

Istra
 

NI U ŠUMU BEZ "PAPIRA" Dozvole su potrebne za branje šparuga i gljiva, ali i skupljanje šišarki, smole, mahovine i zemlje

Dnevno smijete nabrati jedan busen mahovine i iz šume odnijeti maksimalno tri otpale borove grane, ukupne težine do pet kilograma. Slobodni ste skupiti i do 100 grama lišajeva i dva kilograma šišarki. A što ako vas uhvate u 'ilegalnoj' berbi? Teško je reći; dok iz Hrvatskih šuma kažu da su kazne u nadležnosti DIRH-a, ondje nam kažu da ih propisuju Hrvatske šume...

Istra
 

NOVA MANIFESTACIJA: Za uskršnje blagdane u Fažani 1. Festival bakalara u Istri

"Za 1. Festival bakalara u Fažani mi ćemo u Baderni spremiti bakalar koji će doći potpuno topao, a u Fažani ćemo napraviti i kuhani krumpir koji neki žele imati kao prilog ovom tradicionalnom jelu. Krumpir se počeo dodavati u davna vremena jer je bakalar bio jelo za bogate, tako da ga je siromašni puk obogaćivao krumpirom", kazao je danas Petar Banko vlasnik tvrtke Alden koja je poznati proizvođač bakalara na bijelo

Pula
 

Idućeg vikenda u Puli se održavaju 3. Dani pčela

Manifestacija, koja već polako ulazi u tradiciju, će se održati u prostorima Udruge, u Zagrebačkoj 12 u Puli. Organizirane skupine, ali i pojedinci, će u to vrijeme, svaki radni dan od 9 -15 sati, moći posjetiti Pčelarski edukacijski centar i razgledati stalni izložbeni postav "Više od pčele" te saznati mnoge zanimljive detalje iz života pčela, njenom značaju danas kao i o vrijednim proizvodima koje nam one daju.

Istra
 

(FOTO I VIDEO) U Balama otvoren 2. Teranino festival, manifestacija istarskog likera od terana, rakije i začina

Kao popratni sadržaj festivala prisutna je i gastro ponuda gdje su kuhari pripremili meni s teraninom kao jednim od sastojaka. U ponudi će biti i deserti s teraninom, a naši izlagači će spremati koktele na bazi teranina. U sklopu festivala imat ćemo i radionice izrade pripreme koktela i pralina te crtanja 'teranino and paint' i, naravno van službenog dijela, bit će održani koncerti; danas Urban & 4, a sutra Psihomodo pop, kazao je direktor Turističke zajednice Općine Bale Sandi Drandić

Istra
 

Porečki pčelari uvode bršljanov med u edukaciju srednjoškolaca

Paralelno s laboratorijskim, pokrenuli smo još jedno istraživanje sa srednjom Turističko-
ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč, gdje će učenici u strukovnim predmetima radit pripreme mesnih i ribljih jela te slastica i koktela na bazi bršljanovog meda te tako ovu vrstu meda
uvoditi u gastronomiju, rekao je predsjednik Udruge pčelara "Nektar" Ivan Kovač

Istra
 

Denis Ivošević: Istra ima možda i najodrživiji turizam na Mediteranu

Zaključak je da turisti iz triju tržišta, Nizozemske, Njemačke i Češke, uz bogatu enogastro ponudu, u Istri najviše uživaju u avanturističkim aranžmanima i klasičnom suncu i moru. Fokus kampanje bit će upravo promovirati te segmente, ali s ciljem privlačenja turista primarno van glavne sezone - u razdoblju kad Istra nudi potpuno drugačiji doživljaj svojim gostima

Kušanje "En primeur" u Zagrebu: 63 istarska vinara predstavila mlade malvazije

Uoči premijernog kušanja, putem prijavnog linka u udrugu Vinistra - koja prije 13 godina prva u Hrvatsku dovela ovaj tip manifestacije - stiglo je više od 600 prijava građana i vinskih profesionalaca u želji da kušaju berbu koja je najvećim dijelom još u bačvama * Unatoč izazovnoj vinogradarskoj godini malvazije berbe 2023. već su sada pokazale karakter, a svoj puni potencijal potvrdit će na jubilarnoj 30. Vinistri u Poreču

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.