Baštardini i Pravi

SKLADIŠTE STRAVE

Preparirani slonovi i druge zaštićene životinje pronađeni u španjolskom skladištu

Španjolska policija otkrila je privatnu zbirku od 1.090 prepariranih životinja, uključujući slonove, nosoroge i polarne medvjede, u ogromnom skladištu u blizini Valencije


 
1 min
HINA
Ilustracija Foto: Pixabay

Španjolska policija otkrila je privatnu zbirku od 1.090 prepariranih životinja, uključujući slonove, nosoroge i polarne medvjede, u ogromnom skladištu u blizini Valencije

Španjolska policija otkrila je privatnu zbirku od 1.090 prepariranih životinja, uključujući slonove, nosoroge i polarne medvjede, u ogromnom skladištu u blizini Valencije.

To je najveća privatna zbirka te vrste ikada otkrivena u Španjolskoj, objavila je Civilna garda na svojoj internetskoj stranici u nedjelju. Ukupno 405 životinja spada u zaštićene vrste, dodala je.

Životinje su pronađene u prostoru od 50.000 četvornih metara, otprilike dvostruko većem od površine velike trgovine namještajem ili sedam nogometnih igrališta. Tamo su izloženi kao u muzeju.

Među ostalim su pronađeni gepardi, leopardi, lavovi, risovi, snježni leopardi i krokodili, kao i životinje koje su izumrle u divljini, poput afričkog sabljorogog oriksa, ili gotovo izumrle životinje poput bengalskog tigra.

Zašto je ova ogromna zbirka, koja uključuje i 198 slonovih kljova, ​​tek sada otkrivena u gradiću Bétera, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Valencije, nije poznato.

Policija također nije dala podatke o vlasniku zbirke koji je pod istragom zbog krijumčarenja i kršenja zakona o zaštiti ugroženih vrsta.

Sada se istražuje odakle su životinje došle.

Vlasnik, poznati poduzetnik iz Valencije, rekao je da je većinu životinja naslijedio od svog oca, prema novinama Las Provincias. Policija je procijenila vrijednost zbirke na crnom tržištu na gotovo 30 milijuna eura.


Nastavite čitati

Svijet
 

NAGRADA ZA ORIGINALNU SIGNALIZACIJU BAZENA U ROVINJU: Studio Tumpić/Prenc ponovno osvaja zlato na European Design Awards

Studio Tumpić/Prenc iz Luksemburga se ovog vikenda vratio s čak dvije nagrade European Design Awardsa - zlatom za projekt signalizacije bazenskog kompleksa u Rovinju čiji je lajtmotiv ručnik, te broncom za dizajn kataloga Studija Kappo * Na svojim policama rovinjski dizajneri već imaju zlato i Best Of Show za signalizaciju pulskog bazena, te zlato za dizajn etikete maslinovog ulja “Latini” iz 2020. godine, kao i zlato za dizajn etikete vina “Šuran” iz 2021. godine

Svijet
 

Papa Franjo susrest će se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja u Portugalu

Portugalska komisija koja istražuje ovo pitanje,objavila je u veljači da su svećenici seksualno zlostavljali najmanje 4815 djece tijekom 70 godina * Portugalska Katolička Crkva najavila je u ožujku da će poduzeti niz koraka u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece, ali je bila meta žestokih kritika jer nije uvela strože mjere * Papa će sudjelovati na 15 događanja, što uključuje misu, bdjenje i susrete s mladima i političarima, a posjetit će i svetište Fatimu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.