Baštardini i Pravi

tračak sunca nakon strašnog nevremena

Stradale su štiteći ptiće u gnijezdima. Preživjele rode od teških se ozljeda oporavljaju u Zoološkom vrtu Osijek

Preživjele rode ovdje će dobiti potrebnu veterinarsku skrb prije nego što se vrate u prirodu


 
1 min
Borka Petrović

Preživjele rode ovdje će dobiti potrebnu veterinarsku skrb prije nego što se vrate u prirodu

Nedavno nevrijeme s tučom koje je zahvatilo Slavoniju, posebno područja Bošnjaka i Županje, donijelo je nevolje ne samo ljudima nego i mnogim obiteljima roda. Mnogi majke i očevi rode, pokušavajući zaštititi svoje mlade u gnijezdima, stradali su od leda.

Osijek, uz zagrebačko oporavilište, ima najveći centar za oporavak divljih životinja u Hrvatskoj, i prve rode već su stigle na liječenje.

Preživjele rode ovdje će dobiti potrebnu veterinarsku skrb prije nego što se vrate u prirodu.

Tijekom nevremena, djelatnici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske dobili su dojavu kako su dvije mlade rode ispale iz gnijezda s krova zgrade Postaje granične policije Županja. Jedna je odmah vraćena u gnijezdo, dok je druga prevezena u osječki zoološki vrt.

Nakon veterinarskog pregleda, ustanovljeno je kako je ptica imala višestruke ozljede cijelog tijela, te joj je pružena prva pomoć - infuzija i terapija, na što je roda dobro reagirala.

Trenutno je smještena u ZOO-u i uspješno se oporavlja.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.