Baštardini i Pravi

tjednima bio zarobljen na stijenama

(VIDEO) Spašen mačak Norman, poznati stanovnik ACI marine Rovinj

Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!


 
2 min
Borka Petrović
FOTO: Šprem Dino

Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!

Norman je spašen, objavila je u nedjelju Udruga SOS Šape Rovinj.

Norman je, kako pojašnjavaju, bijeli mačak prekrasnih plavih očiju, mnogima dobro poznati stanovnik ACI Marine Rovinj, stoga ne čudi da se u njegovo spašavanje uključio veliki broj dobrih ljudi.

- Norman ima svoga hranitelja i dobru dušu - Željka Temunovicsa koji je, budući da svakodnevno obilazi mačju ekipu, primijetio kako Normana danima nema na hranilištu. U početku se nadao da je samo otišao u jednu od svojih avantura, ali tjedni su prolazili i zabrinuti Timunovics uputio se mornarima u nadi da mu oni mogu pomoći u pronalasku Normana.

Danima zarobljen na stijenama

Saznao je kako Norman danima mijauče zarobljen u stijenama ispod šetnice hotela Park, kako su ga mornari danima pokušali izvući i kako su Vatrogasci JVP Rovin sedam puta po dojavi građana izašli na teren i pokušali pomoći mu. Nom bezuspješno. Uplašeni Norman zavlačio se sve dublje i dublje u stijene duž šetališta, počinju ovu priču volonteri udruge.

Kada ih je Temunovics nazvao, znali su da preostaje samo jedno; postaviti lovku.

- Mačak je sada već tjednima zarobljen u stijenama gladan, pothlađen i dehidriran, nije bilo vremena za čekanje. Kako je do stijena moguće doći samo s morske strane jedino rješenje bilo je ući u hladnu vodu, zaplivati do stijena, postaviti lovku i čekati. Stvari su se dodatno zakomplicirale kada smo shvatili da lovku ne možemo samo postaviti i otići, Norman bi mogao ući u nju dok je more nisko i ostati zarobljen u njoj kada bi se more krenulo dizati.

Jedini način bio je postaviti lovku i sjediti i čekati, nadati se da će gladni Norman ući u lovku i pojesti svoje najdraže jelo, navode volonteri.

Heroj Mauro

- Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!

Tjednima zarobljen u stijenama, a sada napokon na toplom i sigurnom. Pothlađen i dehidriran, ali u najboljim rukama, Norman puni baterije u Veterinarskoj ambulanti Istra Vet Rovinj, gdje će ostati sve dok se u potpunosti ne oporavi.

- Kada bijeli ljepotan plavih očiju vrati staru snagu, voljeli bi da svoju avanturu nastavi u toplom krilu neke dobre duše. U nekom toplom kutku svoga novog doma. Prošao je kroz toliko toga da jednostavno nemamo srca vratiti ga na hranilište, vele volonteri ove udruge.

Slažete li se s njima i imate li prostora i ljubavi, udomite ovu napaćenu dušu.

VIDEO SPAŠAVANJA


FOTO: Facebook SOS Šape Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.