Baštardini i Pravi

tjednima bio zarobljen na stijenama

(VIDEO) Spašen mačak Norman, poznati stanovnik ACI marine Rovinj

Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!


 
3 min
Borka Petrović
FOTO: Šprem Dino

Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!

Norman je spašen, objavila je u nedjelju Udruga SOS Šape Rovinj.

Norman je, kako pojašnjavaju, bijeli mačak prekrasnih plavih očiju, mnogima dobro poznati stanovnik ACI Marine Rovinj, stoga ne čudi da se u njegovo spašavanje uključio veliki broj dobrih ljudi.

- Norman ima svoga hranitelja i dobru dušu - Željka Temunovicsa koji je, budući da svakodnevno obilazi mačju ekipu, primijetio kako Normana danima nema na hranilištu. U početku se nadao da je samo otišao u jednu od svojih avantura, ali tjedni su prolazili i zabrinuti Timunovics uputio se mornarima u nadi da mu oni mogu pomoći u pronalasku Normana.

Danima zarobljen na stijenama

Saznao je kako Norman danima mijauče zarobljen u stijenama ispod šetnice hotela Park, kako su ga mornari danima pokušali izvući i kako su Vatrogasci JVP Rovin sedam puta po dojavi građana izašli na teren i pokušali pomoći mu. Nom bezuspješno. Uplašeni Norman zavlačio se sve dublje i dublje u stijene duž šetališta, počinju ovu priču volonteri udruge.

Kada ih je Temunovics nazvao, znali su da preostaje samo jedno; postaviti lovku.

- Mačak je sada već tjednima zarobljen u stijenama gladan, pothlađen i dehidriran, nije bilo vremena za čekanje. Kako je do stijena moguće doći samo s morske strane jedino rješenje bilo je ući u hladnu vodu, zaplivati do stijena, postaviti lovku i čekati. Stvari su se dodatno zakomplicirale kada smo shvatili da lovku ne možemo samo postaviti i otići, Norman bi mogao ući u nju dok je more nisko i ostati zarobljen u njoj kada bi se more krenulo dizati.

Jedini način bio je postaviti lovku i sjediti i čekati, nadati se da će gladni Norman ući u lovku i pojesti svoje najdraže jelo, navode volonteri.

Heroj Mauro

- Ovim se putem od svega srca zahvaljujemo Mauru Sošiću, dečku koji je svako jutro ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku, čekao i čekao i čekao. I tako danima. Sve dok jučer poslijepodne zajedno s našim volonterima nije čuo „klik“. I krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen!

Tjednima zarobljen u stijenama, a sada napokon na toplom i sigurnom. Pothlađen i dehidriran, ali u najboljim rukama, Norman puni baterije u Veterinarskoj ambulanti Istra Vet Rovinj, gdje će ostati sve dok se u potpunosti ne oporavi.

- Kada bijeli ljepotan plavih očiju vrati staru snagu, voljeli bi da svoju avanturu nastavi u toplom krilu neke dobre duše. U nekom toplom kutku svoga novog doma. Prošao je kroz toliko toga da jednostavno nemamo srca vratiti ga na hranilište, vele volonteri ove udruge.

Slažete li se s njima i imate li prostora i ljubavi, udomite ovu napaćenu dušu.

VIDEO SPAŠAVANJA


FOTO: Facebook SOS Šape Rovinj

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.