Biznis

"POREČANKA" NA BUBNJU

KRAK AFERE HYPO Zgrada u centru Pule vrijedna 10,3 milijuna eura nudi se na javnoj dražbi! Već ima zainteresiranih kupaca

Zgrada je u vlasništvu nekad porečke (nakon stečaja pulske) tvrtke TIM 90 u stečaju javnosti poznate zahvaljujući svojim nekadašnjim čelnim ljudima, a čija su imena isplivala na površinu tijekom istrage u međunarodnoj aferi Hypo banka


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zgrada je u vlasništvu nekad porečke (nakon stečaja pulske) tvrtke TIM 90 u stečaju javnosti poznate zahvaljujući svojim nekadašnjim čelnim ljudima, a čija su imena isplivala na površinu tijekom istrage u međunarodnoj aferi Hypo banka

Poslovno-stambena zgrada u Vrtlarskoj ulici u centru Pule, takozvana Porečanka, sagrađena 2008. godine, upravo se na elektroničkoj javnoj dražbi prodaje po početnoj cijeni od 7.768.066 eura (58.528.499 kuna). No, utvrđena vrijednost nekretnine je puno veća - iznosi 10.357.422 eura (78.037.999 kuna).

Istarski Hypovci

Zgrada je u vlasništvu nekad porečke (nakon stečaja pulske) tvrtke TIM 90 u stečaju javnosti poznate zahvaljujući svojim nekadašnjim čelnim ljudima, a čija su imena isplivala na površinu tijekom istrage u međunarodnoj aferi Hypo banka.

Jedan od takvih je i kontroverzni tarski poduzetnik Milan Naperotić. On je nekoć bio predsjednik Nadzornog odbora društva TIM 90.

Tako se u izvješću austrijskih istražitelja navodilo da je Naperotić, savjetnik bivše uprave Hypo banke, bio jedan od glavnih operativaca u istarskom kraku afere.

Prema izvješću, u dijelu afere koja je dovela i do projekta Barbariga-Dragonera, kao osobe koje su prekrivale pravo vlasništvo tvrtki i zemljišta na Vodnjanštini spominje i bivši većinski vlasnik tvrtke TIM 90 Milija Mirović.

Na bubnju su poslovni prostori, stanovi, garažna mjesta, spremišta

U dokumentarnom filmu 'Trag novca – na lokaciji Hypo Alpe Adria' reporterka Christine Grabner dolazi i u Istru. Kao početni kadar za uvod u priču koja se odvijala s ove strane Učke prikazuje se upravo Porečanka.

TIM 90 je, naravno, račun imao otvoren u Hypo Alpe Adria banci.

Predaja ponuda za kupnju zgrade počela je minule srijede, a trajat će sve do 5. travnja.

Na bubnju su poslovni prostori, stanovi, garažna mjesta, spremišta. Površinski se ukupno prodaje 3.240 četvornih metara, od toga se na zgradu odnosi 2.234 kvadrata, a ostatak na okolno zemljište.

Nekretnine se, naime, prodaju kao cjelina. Navedeno je i da nisu slobodne od osoba i stvari.  

Iznos jamčevine iznosi nešto malo više od milijun eura (7.803.799 kuna). Sudeći prema podacima na mrežnoj stranici Financijske agencije postoji jedan zainteresirani ponuđač koji je uplatio navedeni dio jamčevine.

Na nekretnini je, inače, upisano razlučno pravo za korist zagrebačke firme H-Abduco.


Nastavite čitati

Istra
 

DAN OTVORENIH VRATA VINSKIH PODRUMA Poznati vinari širom otvorili vrata svojih podruma

Dan otvorenih podruma je jedan lijepi event koji obogaćuje istarski vinsku scenu. Uz najavu moguće je dogovoriti osobnu edukaciju o našim vinima i proizvodnji. Pokušavamo gostima objasniti koje su naše vodilje i koje su naše strasti. Osim toga, može se samo doći i popiti čašu vina i uz DJ-a uživati u danu, rekao nam enolog Marko Krstačić iz vinarije Medea

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.