Biznis

upozorili iz banke

Lažni SMS-ovi o poslovanju RBA banke

Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer, 5. ožujka, navedene lažne poruke prijavili smo Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnje kriminalističko istraživanje, navode iz banke te uvjerevaju klijente da je njihov novac u potpunosti siguran, da su dostupne sve usluge, a poslovanje bake stabilno


 
1 min
Borka Petrović
FOTO: Ivo Cagalj/ Pixsell

Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer, 5. ožujka, navedene lažne poruke prijavili smo Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnje kriminalističko istraživanje, navode iz banke te uvjerevaju klijente da je njihov novac u potpunosti siguran, da su dostupne sve usluge, a poslovanje bake stabilno

Raiffeisen banka upozorila je svoje klijente na lažne SMS-ove i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana kojima se, kako vele, pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost banke.

- Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer, 5. ožujka, navedene lažne poruke prijavili smo Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnje kriminalističko istraživanje, navode iz banke te uvjerevaju klijente da je njihov novac u potpunosti siguran, da su dostupne sve usluge, a poslovanje bake stabilno.

Također, naglašavaju kako  RBA ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato za njih ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima.

- Čak 97 posto poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije. Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti, navode iz ove banke.

- Ako primite poruke koje govore suprotno te šire dezinformacije i paniku, molimo vas da nam ih pošaljete na info@rba.hr kako bismo ih proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, možete nas nazvati na broj 072 62 62 62 ili se javite direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci, zaključuju kako im je žao što su njihovi klijenti primili poruke uznemirujućeg sadržaja, navodeći kako im je "teško razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti".


Nastavite čitati

Medved: Program Vlade jasno oslikava programe i HDZ-a i DP-a

Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.