Biznis

Jačanje Bundeswehra

Njemački proizvođač oružja otvara do 3.000 radnih mjesta

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond 'težak' 100 milijardi eura


 
1 min
HINA
FOTO: Pixabay

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond 'težak' 100 milijardi eura

Njemački proizvođač oružja Reinmetall očekuje da će zahvaljujući najavljenom povećanju državne potrošnje na obranu otvoriti između 1.000 i 3.000 novih radnih mjesta, rekao je u četvrtak izvršni direktor Armin Papperger.

Rheinmetall je ovog tjedna primio i prvu narudžbu, za nekoliko tisuća novih kaciga, dodao je Papperger.

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond 'težak' 100 milijardi eura.

Kancelar je obećao i da će svake godine za obranu izdvajati više od dva posto BDP-a, u skladu s NATO-vim smjernicama. Berlin je na preispitivanje vanjske politike potaknuo sukob u Ukrajini, podsjeća agencija dpa.

Šef Rheinmetalla ističe da bi se zalihe streljiva mogle značajno povećati u roku od šest mjeseci do godinu dana.

Procjenjuje da sirovina biti dovoljno, podsjetivši da su prošle godine na skladištu imali čelika, aluminija i posebnih čipova vrijednih oko milijardu eura.


Nastavite čitati

Svijet
 

Dvanaest vještica amnestirano - 400 godina kasnije

Stotine ljudi, uglavnom žena, optuženo je za vještičarenje u Novoj Engleskoj u 17. stoljeću, posebice tijekom poznatih suđenja u Salemu u Massachusettsu između 1692. i 1693., kojima su dominirali strah, paranoja i praznovjerja

Svijet
 

Turci danas ponovo biraju Erdogana?

Erdogan je u provm krugu osvojio 49,5 posto, više nego što se očekivalo, ali nedovoljno da pobijedi u prvom krugu predsjedničkih izbora. Kilicdaroglu je osvojio pet postotnih bodova manje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.