republika - dugi
Biznis

Jedna od vodećih grupacija u HR

Plava laguna u 2021. ostvarila neto dobit od 152,2 milijuna kuna

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga


 
2 min
HINA

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga

Hotelska grupacija Plava laguna 2021. je zaključila s neto dobiti od 152,2 milijuna kuna, za razliku od 2020. kada je imala gubitak od gotovo 119 milijuna kuna, podaci su iz izvješća Plave lagune.

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga.

Tako je u objektima Plave lagune ostvareno 134 posto više noćenja nego 2020. ili nešto više od 3,6 milijuna, što je pak u odnosu na 2019. zaostatak od 23 posto.

U hotelima je ostvareno oko 66 posto noćenja iz 2019., koja je u kampovima gotovo i dostignuta sa ostvarenih 93 posto noćenja iz te rekordne godine.

Poslovni prihodi Plave lagune su premašili milijardu kuna, za što iz te Grupacije kažu da su 108 posto ili za 524 milijuna kuna viši nego u 2020.

Porast obima poslovanja i prihoda pratio je porast poslovnih rashoda (bez amortizacije) za 61 posto, na 608,9 milijuna kuna, dok je, kako navode iz Plave lagune u izvješću na burzi, nominalna razina operativne dobiti EBITDA, prilagođena za jednokratne pozicije, iznosila 406,9 milijuna kuna, što je za 307,2 milijuna kuna više nego u 2020.

To je i tek 10 posto ispod razine te dobiti u 2019., kada je iznosila 450 milijuna kuna, ističu iz Plave lagune u izvješću o poslovanju za 2021. godinu.


FOTO: Plava laguna

Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.