Biznis

Jedna od vodećih grupacija u HR

Plava laguna u 2021. ostvarila neto dobit od 152,2 milijuna kuna

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga


 
1 min
HINA

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga

Hotelska grupacija Plava laguna 2021. je zaključila s neto dobiti od 152,2 milijuna kuna, za razliku od 2020. kada je imala gubitak od gotovo 119 milijuna kuna, podaci su iz izvješća Plave lagune.

Poslovanje Plave lagune, koja je jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, u 2021. je kao i ukupni turizam, obilježio određenim oporavkom u odnosu na 2020. uslijed olakšavanja protupandemijskih mjera putovanja i velike turističke potražnje i te s time povezanog porasta cijena usluga.

Tako je u objektima Plave lagune ostvareno 134 posto više noćenja nego 2020. ili nešto više od 3,6 milijuna, što je pak u odnosu na 2019. zaostatak od 23 posto.

U hotelima je ostvareno oko 66 posto noćenja iz 2019., koja je u kampovima gotovo i dostignuta sa ostvarenih 93 posto noćenja iz te rekordne godine.

Poslovni prihodi Plave lagune su premašili milijardu kuna, za što iz te Grupacije kažu da su 108 posto ili za 524 milijuna kuna viši nego u 2020.

Porast obima poslovanja i prihoda pratio je porast poslovnih rashoda (bez amortizacije) za 61 posto, na 608,9 milijuna kuna, dok je, kako navode iz Plave lagune u izvješću na burzi, nominalna razina operativne dobiti EBITDA, prilagođena za jednokratne pozicije, iznosila 406,9 milijuna kuna, što je za 307,2 milijuna kuna više nego u 2020.

To je i tek 10 posto ispod razine te dobiti u 2019., kada je iznosila 450 milijuna kuna, ističu iz Plave lagune u izvješću o poslovanju za 2021. godinu.


FOTO: Plava laguna

Nastavite čitati

Istra
 

Potpisan Ugovor o početku radova na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Ugovor je sklopljen između Grada Pazina i izvođača radova tvrtke Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina, dok je za poslovne obavljanja stručnog nadzora putem također putem postupka javne nabave odabrana tvrtka VEMA-ING d.o.o. Most Pićan * Početak izvođenja radova je sredina lipnja 2023. godine., dok se planirani završetak radova očekuje u veljači 2024. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 434.016,50€ (s PDV-om)

Istra
 

Na pulskoj rivi otvorena ižložba Blago jadranskog podmorja

Turističke Zajednice Gradova Pule, Umaga i Poreč organizirale su devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.