Biznis

IDE JOŠ JEDAN POKUŠAJ

Sud odbio prijedlog Samira Hadžića da se sačeka s prodajom Uljanika. Kaže da imaju plan, ali nemaju vremena

Država, kao najveći vjerovnik, odlučila je da se s prodajom brodogradilišta ide, no ostavljena je mogućnost odgode ukoliko im se dostavi jamstvo da će se gradnja 526 doista prodati


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Država, kao najveći vjerovnik, odlučila je da se s prodajom brodogradilišta ide, no ostavljena je mogućnost odgode ukoliko im se dostavi jamstvo da će se gradnja 526 doista prodati

Na Trgovačkome sudu u Pazinu jučer je održana Skupština vjerovnika Uljanik Brodogradnje 1856 na kojoj je odlučeno da se nastavi s pokušajem prodaje Uljanika. Ovaj put cijena nije snižena, ostala je na 9,7 milijuna eura za koliko se nudio i zadnji put.

Uprava Uljanika je pak tražila da se prodaja odgodi na 45 dana.

Kao razlog za odgodu prodaje direktor Samir Hadžić je naveo gradnju 526, nedovršeni brod za prijevoz stoke. Kaže da za taj brod imaju više kupaca, ali im treba više vremena da prodaju realiziraju.

- Pregovori o prodaji tog broda nisu okončani i za sada postoje dvije ponude. Prodaja bi utjecala na procjenu vrijednosti poslovnog udjela u društvu Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o, pojasnio je Hadžić. S druge strane, rekao je, odgodom prodaje neće doći do nekog većeg gubitka za stečajnu masu. Vjerovnici Boris Cerovac i Neven Radolović složili su se njegovim prijedlogom.

Međutim, država, kao najveći vjerovnik, odlučila je da se s prodajom brodogradilišta ide, no ostavljena je mogućnost odgode ukoliko im se dostavi jamstvo da će se gradnja 526 doista prodati.

- Odgoda će biti ukoliko društvo Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o. za vrijeme trajanja postupka prodaje dostavi stečajnom upravitelju odnosno Odboru vjerovnika dokumentaciju koja potkrjepljuje ozbiljnost zaprimljenih ponuda. Nadalje, predlažemo da se stečajnom upravitelju i Odboru vjerovnika dostavi poslovni plan iz kojeg će biti razvidno za koje svrhe i u kojem vremenskom razdoblju će sredstva ostvarena eventualnom prodajom broda u gradnji 526 biti utrošena, odnosno da će se unovčenjem navedene brodogradnje poboljšati poslovanje društva, zaključila je predstavnica Republike Hrvatske, zamjenica županijskog državnog odvjetnika Nevenka Kovčalija.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.