Biznis

(FOTO) Pulsko brodogradilište ima pune ruke posla

TEHNOMONT: Porinuta 25-metarska ribarica za škotskog naručitelja

Predsjednica Uprave Tehnomonta Gordanja Deranja, izjavila je da je, unatoč trenutnom nestabilnom tržištu i naglom povišenju cijena sirovina, zadovoljna radom brodogradilišta


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Predsjednica Uprave Tehnomonta Gordanja Deranja, izjavila je da je, unatoč trenutnom nestabilnom tržištu i naglom povišenju cijena sirovina, zadovoljna radom brodogradilišta

Danas je na lokaciji Tehnomont Brodogradilišta u Puli, održano održano porinuće broda GR 117.

Još u listopadu 2020. godine potpisan je Ugovor o gradnji dviju 25-metarskih ribarica između „60 North Fishing“ (Shetland) Ltd iz Škotske i pulskog brodogradilišta.

Naime, radi se o ribarskim brodovima za izlov mrežama, dužine 25 metara i širine devet metara, snage motora 588 kW te smještajem za 12 članova posade, koji će biti opremljeni s dvije dizalice, vitlima i skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe.

Predsjednica Uprave Tehnomonta Gordanja Deranja, izjavila je da je, unatoč trenutnom nestabilnom tržištu i naglom povišenju cijena sirovina, zadovoljna radom brodogradilišta te kako su u prošloj godini imali jako puno posla.

- Nemoguće je unaprijed prognozirati hoćemo li i koliko imati posla, ali za naredne dvije godine imamo sklopljenje ugovore s naručiteljima, kazala je.

Brod će, nakon opreme, preuzeti naručitelji, a konačni završetak opremanja broda planiran je za kraj ljeta.


FOTO: I24

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.