Biznis

Nakon uvođenja moratorija

Viceguverner HNB-a o situaciji sa Sberbankom: "Situacija će se stabilizirati na ovaj ili onaj način. Treba umiriti javnost"

„Ponedjeljak i utorak su razdoblje koje je Jedinstveni sanacijski odbor uzeo sebi za vrijeme da donese odluku koja će svima biti u korist“, poručio je


 
1 min
Istra24
Roman Šubić

„Ponedjeljak i utorak su razdoblje koje je Jedinstveni sanacijski odbor uzeo sebi za vrijeme da donese odluku koja će svima biti u korist“, poručio je

Viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) Roman Šubić kazao je danas da će se situacija oko Sberbanke stabilizirati, „na ovaj ili onaj način“, a vezano za odluku o moratoriju poslovanja te banke koja je donesena tijekom vikenda za ponedjeljak i utorak.

"Depoziti građana su osigurani do 100.000 eura. Moramo umiriti javnost", rekao je Šubić.

Od srijede će, kaže, sve biti u redu. Nakon moratorija će doći do stabilizacije, veli viceguverner.

„Ponedjeljak i utorak su razdoblje koje je Jedinstveni sanacijski odbor uzeo sebi za vrijeme da donese odluku koja će svima biti u korist“, poručio je.

„Treba umiriti javnost. U razdoblju moratorija donesena je odluka kako građani i pravne osobe mogu podizati novac kroz različite kanale do ukupnog iznosa od 7.280 kuna, radi se o prosječnoj plaći koju izračunava DZS. u poslovnicama se može podići 4.000 kuna, 2.000 na bankomatima te ostalih 1.280 kuna putem POS uređaja“, pojasnio je Šubić.


Nastavite čitati

Ruski veleposlanik pozvan u MVEP

"Državna tajnica istaknula je da Republika Hrvatska ne priznaje i nikada neće priznati aneksiju navedenih pokrajina te je od Ruske Federacije zatražila poništenje takvog protupravnog  čina i povlačenje svih ruskih vojnih snaga i opreme s cjelokupnog državnog područja Ukrajine", navodi se u priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP)

Danijel Žeželj predstavlja svoj rad u Muzeju suvremene umjetnosti

Osim zapaženih multimedijskih nastupa počevši od 1997., Žeželj je producirao osam kratkih animiranih filmova i autor je dvadeset i pet grafičkih romana, od kojih su neke objavile medijske kuće poput DC Comicsa, Marvela, Dark Horsea, Heavy Metala, Image, Glénat, Dargaud, Eris Edizioni, The New York Times i Harper's Magazine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.