Crna kronika

majka dugogodišnja zaposlenica suda

BiH: Sud u Ljubuškom traži izuzeće u slučaju obiteljskoga nasilja Denisa Buntića

Protiv Denisa Buntića se pred Sudom u Ljubuškom vodi i sudski postupak za izgred iz 2019. kada je u tuči jednome muškarcu nanio teške tjelesne ozljede


 
2 min
HINA
Denis Buntić, Foto: Dnevnik

Protiv Denisa Buntića se pred Sudom u Ljubuškom vodi i sudski postupak za izgred iz 2019. kada je u tuči jednome muškarcu nanio teške tjelesne ozljede

Općinski sud u Ljubuškom u BiH zatražio je izuzeće od ponovnog odlučivanja po zahtjevu tužiteljstva za određivanje pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću zbog premlaćivanja supruge, budući je njegova majka u toj sudskoj instituciji dugogodišnja zaposlenica.

Klara Buntić, supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, prijavila je tijekom protekloga vikenda policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući, te je o tome s javnosti podijelila i mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje. Buntić je bio uhićen, a u njegovoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja.

Općinski sud u Ljubuškom u subotu nije prihvatio zahtjev Tužiteljstva županije zapadnohercegovačke da se Buntiću odredi pritvor, nego je samo naložio mjere zabrane približavanja na 100 metara od supruge Klare i njihove kćerke.

Tužiteljstvo se žalilo na tu odluku. Iz Suda u Ljubuškom su za Hinu potvrdili da su primili zahtjev Tužiteljstva ŽZH. 

"Obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegiranje) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", naveli su u obavijesti. 

Ovaj slučaj obiteljskoga nasilja privukao je veliku pozornost javnosti, a u nekoliko medijskih istupa Klara Buntić je izjavila da je strahovala za život, te je Denisa optužila za korištenje alkohola i droga. Navela je da je i ranije bila izložena tjelesnom zlostavljanju.

Protiv Denisa Buntića se pred Sudom u Ljubuškom vodi i sudski postupak za izgred iz 2019. kada je u tuči jednome muškarcu nanio teške tjelesne ozljede.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.