Crna kronika

ALKOHOL ZA VOLANOM

BUZET/PULA: Jedan zbog prometnih prekršaja kažnjen s 25.000 kuna, a drugi s 20.000 kuna


 
1 min
Istra24
PU istarska

Buzetska je policija 8. travnja oko 19.05 sati na državnoj cesti D-44 u Svetom Ivanu zaustavila automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.43 promila.

Obavljenim provjerama policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.
Policijski službenici isključili su vozača iz prometa i uhitili ga te je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na nadležni sud, koji mu je odredio novčanu kaznu od 25.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
U noći s nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, policijski službenici su u Valturskoj ulici u Puli zaustavili Opel, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 53-godišnji vozač. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta i to pod utjecajem alkohola od 2.25 promila. Zbog počinjenih prekršaja vozaču je određena kazna u iznosu od 20.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.


Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.