Crna kronika

OPASNOST NA PROMETNICAMA

Na istarskim cestama puno divljih svinja i srna: U samo dva dana šest naleta na divljač

Nedaleko od mjesta Manjadvorci, 52-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je uginula. Posljednji slučaj zabilježen je oko 19.20 sati na cesti Muntrilj-Tinjan gdje je 30-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake udarila u srnu koja se udaljila


 
2 min
Istra24
foto Pu istarska

Nedaleko od mjesta Manjadvorci, 52-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je uginula. Posljednji slučaj zabilježen je oko 19.20 sati na cesti Muntrilj-Tinjan gdje je 30-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake udarila u srnu koja se udaljila

U posljednja dva dana je na istarskim prometnicama zabilježeno šest naleta na divljač.
 
Prvi slučaj zabilježen je oko 19.45 sati na cesti Buzet-Ponte Porton kada je 22-godišnjak automobilom slovenske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je nakon udara uginula. Potom je na istoj cesti oko 20.20 sati, 37-godišnji njemački državljanin automobilom njemačke registracijske oznake udario u srnu koja se potom udaljila.

Na cesti Buzet-Motovun oko 21.30 sati, 39-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u srnu koja mu je istrčala na kolnik, a koja je nakon udara uginula. Kod mjesta Marušići je oko 22.45 sati, 57-godišnjak automobilom udario u srnu koja je također uginula.
Idućeg dana oko 6.20 sati na državnoj cesti D66, nedaleko od mjesta Manjadvorci, 52-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je uginula.
Posljednji slučaj zabilježen je oko 19.20 sati na cesti Muntrilj-Tinjan gdje je 30-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake udarila u srnu koja se udaljila.
Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.
 


Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.