Crna kronika

pružit će im se psihološka pomoć

NAKON TRAGEDIJE U ČEŠKOJ Učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča vratili se kućama

Ravnatelj Srednje škole Mate Balote Krešimir Bronić potvrdio nam je da se radi o mladiću iz Umaga koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tijekom višednevnog školskog izleta u Prag, a uzroci tragedije još uvijek nisu službeno objavljeni


 
2 min
Borka Petrović
Srednja škola Mate Balote u Poreču

Ravnatelj Srednje škole Mate Balote Krešimir Bronić potvrdio nam je da se radi o mladiću iz Umaga koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tijekom višednevnog školskog izleta u Prag, a uzroci tragedije još uvijek nisu službeno objavljeni

Učenici iz Poreča koji su bili na školskom izletu u Pragu, gdje se dogodio tragičan događaj u kojem je jedan učenik poginuo, vratili su se kućama.

Kako doznajemo od Krešimira Bronića, ravnatelja Srednje škole Mate Balote Poreč jutros se razgovaralo s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

Tim za krizne intervencije

- Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno ne bih davao nikakve informacije o uzrocima tragedije, kazao nam je potresen ravnatelj. Dodao je kako je angažiran tim za krizne intervencije te će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć.

Ravnatelj nam je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo  tijekom višednevnog putovanja ove škole u Pragu. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine.

Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije.

Putovali s pulskom agencijom

- Ovo je putovanje bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizirati odgovorno povratak djece nazad u Poreč. Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku, kazao je za Jutarnji list Floris Milohanović, direktor iz turističke agencije Zeatours. Kaže nam i da su roditeljima ponudili svu moguću pomoć oko puta u Prag, svoje vodiče, partnere.

- Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao s velike visine, ispričao je Jutarnjem vidno potreseni vlasnik pulske agencije.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.