Crna kronika

policijska akcija

Pješaci često nepropisno prelaze ceste, iz policije upozoravaju - u ovoj godini dva su pješaka smrtno stradala

Negativan trend stradavanja pješaka nastavljan je i u ovoj godini pa je tako do sada stradalo 11 pješaka - dva pješaka su smrtno stradala, jedan je zadobio teške tjelesne ozljede, a osam pješaka je lakše ozlijeđeno


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Negativan trend stradavanja pješaka nastavljan je i u ovoj godini pa je tako do sada stradalo 11 pješaka - dva pješaka su smrtno stradala, jedan je zadobio teške tjelesne ozljede, a osam pješaka je lakše ozlijeđeno

Policijski službenici su jučer na području Policijske uprave istarske proveli prometnu akciju u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu. Tijekom provođenja prometne akcije utvrdili su ukupno 95 prekršaja, od čega:

  • 25 prekršaja pješaka u prometu (nekorištenje obilježenog pješačkog prijelaza)
  • 18 prekršaja vozača spram pješaka (nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu)
  • 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Tijekom protekle godine na istarskim prometnicama stradalo je više pješaka nego godinu dana ranije. Dok je u 2020. godini stradalo 25 pješaka, prošle godine zabilježeno je ukupno 68 stradalih pješaka - tri pješaka su poginula, 12 ih je teže ozlijeđeno, a 53 pješaka su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Negativan trend stradavanja pješaka nastavljan je i u ovoj godini pa je tako do sada stradalo 11 pješaka - dva pješaka su smrtno stradala, jedan je zadobio teške tjelesne ozljede, a osam pješaka je lakše ozlijeđeno.
 
Kako bi se smanjilo stradavanja pješaka u prometu, policija ponovno poziva vozače da uvažavaju pješake i da povećaju oprez kada se približavaju pješačkim prijelazima.
 
Rezultati prometne akcije pokazali da velik broj pješaka nepropisno prelazi cestu te stoga policija podsjeća pješake da su se i oni dužni pridržavati prometnih propisa.
 
Pješaci su obvezni koristiti pješački prijelaz uvijek kad nije udaljen od njih više od 50 metara u naselju. Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, kolnik trebaju prijeći najkraćim putem, i to tako da ne ometaju promet vozila.
 
Prije stupanja preko obilježenog pješačkog prijelaza, dužni su pogledati lijevo i desno te se uvjeriti da mogu prijeći cestu na siguran način, vodeći računa o položaju i brzini vozila koje se približava pješačkom prijelazu. Isto tako, prilikom prelaženja ceste ne bi trebali tipkati po mobilnim uređajima, već bi trebali gledati ispred sebe i biti svjesni drugih sudionika u prometu.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.