Crna kronika

DVAPUT NASJEO NA ISTI ŠTOS

Prevaren prilikom ulaganja u dionice i kriptovalute. Opet

Nakon što su ga kontaktirale osobe koje su se predstavile kao predstavnici financijske institucije i tražile ga uplatu 10% ostvarene dobiti u ime naknade za transfer i naknadu za zalog, muškarac je shvatio da je prevaren za više tisuća eura


 
1 min
Istra24

Nakon što su ga kontaktirale osobe koje su se predstavile kao predstavnici financijske institucije i tražile ga uplatu 10% ostvarene dobiti u ime naknade za transfer i naknadu za zalog, muškarac je shvatio da je prevaren za više tisuća eura

Istarska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovine dionicama odnosno kriptovalutama.
 
Naime, 67-godišnjak je prijavio kako su ga tijekom 2020.g. kontaktirale nepoznate osobe i dovele u zabludu obećavši mu zaradu ulaganjem u dionice putem platforme kojom prilikom je izvršio uplate u ukupnom iznosu od više tisuća eura, a kad je želio podići uložena sredstva, navodni agenti mu se nisu više javljali.
 
Tijekom svibnja 2023.g. nepoznate osobe su ga ponovo kontaktirale i predstavile se kao predstavnici tvrtke te ga doveli u zabludu da će mu putem kripto mjenjačnice izvršiti prijenos novčanih sredstava koje je prethodno ostvario ulaganjem u dionice putem platforme, za što im je muškarac u više navrata uplatio ukupno više tisuća eura na svoj korisnički račun u kripto mjenjačnici te im je omogućio pristup vlastitom korisničkom računu kripto mjenjačnice kako bi „stručnjaci“ u njegovo ime vršili ulaganja.
 
Nakon što su ga kontaktirale osobe koje su se predstavile kao predstavnici financijske institucije i tražile ga uplatu 10% ostvarene dobiti u ime naknade za transfer i naknadu za zalog, muškarac je shvatio da je prevaren za više tisuća eura.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.