Crna kronika

PRIOPĆENJE OPĆINE MEDULIN

"Šteta je velika, materijalna i emotivna. Inzistirati ćemo na temeljitoj istrazi događaja!"

Posebno zaslužnim pokazali su se i pojedinci koji su gotovo "suludom" hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinje. Želimo zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, djelatnicima Buže, članovima DVD-a Medulin i svim našim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji, poručuju iz Medulina


 
2 min
Istra24

Posebno zaslužnim pokazali su se i pojedinci koji su gotovo "suludom" hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinje. Želimo zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, djelatnicima Buže, članovima DVD-a Medulin i svim našim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji, poručuju iz Medulina

Općina Medulin oglasila se priopćenjem u svezi požara u medulinskoj luci. Prenosimo ga u cjelosti.

"Dragi mještani i zainteresirana javnost, noćas je Medulin bio svjedok tužnog događaja - požara koji se dogodio u medulinskoj luci.

Oko 3:55 sati, vatrogasci su primili dojavu o požaru u nautičkom dijelu naše luke, otvorenom za javni promet, a kojom upravlja Lučka uprava Pula. Reagirali su brzo i hrabro, s 15-ak ljudi i četiri vozila, te su odmah krenuli u odvajanje zahvaćenih plovila i gašenje požara.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac bio je prisutan na licu mjesta od samog početka, pružajući podršku i pomažući službama. Lučka uprava Pula je također odmah reagirala, pomažući u gašenju požara i spašavanju onoga što se može spasiti.

Posebno zaslužnim pokazali su se i pojedinci koji su gotovo "suludom" hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinje. Želimo zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, djelatnicima Buže, članovima DVD-a Medulin i svim našim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji.

Šteta koju je požar prouzročio je ogromna, kako materijalno tako i emotivno. Ne možemo zanemariti činjenicu da su neki od izgorjelih brodova bili ne samo materijalno vrijedni, već dragocjeni za njihove vlasnike - simboli uspomena, avantura i snova. Unatoč tome, imamo sreću da nema ozlijeđenih osoba.

Ipak, važno je istaknuti da posljedice požara ne smiju biti ignorirane. Emocije su razumljivo visoke među našim sugrađanima.

- Nezapamćena tragedija zadesila je Medulin, našu luku i naše brodove. Iako je sama luka pod ingerencijom Lučke uprave Pula, osjećamo veliku odgovornost i potrebu staviti se na raspolaganje za što skorije saniranje nastale štete. Teška noć je iza nas, međutim moram zahvaliti svim mještanima, službama i svima koji su noćas pomagali spasiti što više brodica. Ovakve stvari se ne smiju ponavljati te pozivam sve nadležne državne službe na promptnu i koordiniranu akciju, izjavio je načelnik Ivan Kirac.
Jos uvijek nije poznat uzrok požara, ali zajedno s nadležnim tijelima, obavezujemo se da ćemo inzistirati na temeljitoj istrazi ovog događaja. Hvala svima koji su pružili pomoć i podršku, te molimo za razumijevanje i strpljenje dok se situacija dalje razvija", poručili su iz Općine Medulin.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.