Crna kronika

U POČETKU BIJAŠE SVE KRASNO

Umažanka trgovala kriptovalutama pa ostala bez 195.000 kuna

Obično bi svako ulaganje bilo praćeno i dodatnim zaradama, odnosno uplatama na njen račun. Kada je poželjela preuzeti pola zarade, osobe su je tražila dodatne uplate za troškove likvidacije, poreza, a u konačnici su joj prijetili i prijavom za pranje novca ukoliko ne uplati još novčanih sredstva


 
1 min
Istra24
Pixabay

Obično bi svako ulaganje bilo praćeno i dodatnim zaradama, odnosno uplatama na njen račun. Kada je poželjela preuzeti pola zarade, osobe su je tražila dodatne uplate za troškove likvidacije, poreza, a u konačnici su joj prijetili i prijavom za pranje novca ukoliko ne uplati još novčanih sredstva

Umaška policija zaprimila je prijavu 39-godišnjakinje koja je prilikom trgovanja kriptovalutama prevarena za 195.000 kuna.
 
Naime, žena je u rujnu prošle godine prilikom pretraživanja interneta otvorila poveznicu na reklamu o trgovanju kriptovalutama te je unijela svoje osobne podatke kao osoba koja je zainteresirana za trgovinu kriptovalutama. Ubrzo nakon toga kontaktiralo ju je putem telefona nekoliko osoba koje su je pokušale nagovoriti da otvori račun na internetskoj stranici kako bi počela zarađivati na kriptovalutama te je nakon neprestanih nagovora, 39-godišnjakinja početkom ožujka pristala otvoriti račun.
 
Nakon što je uplatila početni ulog, dobila je informaciju da je ostvarila zaradu, a uz pomoć osobe koja joj se predstavila kao financijski savjetnik u narednom razdoblju je ulagala u trgovinu kriptovalutama, pri čemu je dobivala povratne informacije o ostvarenim zaradama. Obično bi svako ulaganje bilo praćeno i dodatnim zaradama, odnosno uplatama na njen račun. Kada je poželjela preuzeti pola zarade, osobe su je tražila dodatne uplate za troškove likvidacije, poreza, a u konačnici su joj prijetili i prijavom za pranje novca ukoliko ne uplati još novčanih sredstva.
 
Budući da je posumnjala da je riječ o prijevari, 39-godišnjakinja je događaj prijavila policiji te su policijski službenici započeli provoditi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.
 
Policijska uprava istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Ukoliko se odlučite na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima. Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.