Crna kronika

policija jučer provela ciljanu akciju

Utvrđeno 40 prometnih prekršaja, evo u čemu su Puljani najviše griješili

Policijska uprava istarska upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Policijska uprava istarska upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje

Radi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama, kao što je najavljeno, jučer  je od 9 do 14 sati na području Pule provedena prometna akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. Utvrđeno je 40 prometnih prekršaja i to:

  • 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje
  • 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa 
  • tri ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Budući da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.