Crna kronika

HELIKOPTER SLETIO NA MARSOVO POLJE

ZA ŽIVOT SE BORI JOŠ JEDAN RADNIK! Od strujnog udara dobio infarkt dok je spašavao kolegu koji je zadobio teške opekline

Na kritike da, iako nova, pulska bolnica nema heliodrom, ravnateljica Irena Hrstić odgovara: "Bolnica nema heliodrom, ali je jasno vidljivo da se sve napravilo u roku od 40 minuta, od dolaska prvog unesrećenog pacijenta kod nas do dizanja helikoptera. Sve se učinilo vrlo brzo. To što heliodrom nije uz bolnicu nije ovom pacijentu ugrozilo život. Heliodrom imamo u planu"


 
2 min
Zoran Angeleski
U spašavanju jutros helikopter sletio na Marsovo polje (izvor: Facebook)

Na kritike da, iako nova, pulska bolnica nema heliodrom, ravnateljica Irena Hrstić odgovara: "Bolnica nema heliodrom, ali je jasno vidljivo da se sve napravilo u roku od 40 minuta, od dolaska prvog unesrećenog pacijenta kod nas do dizanja helikoptera. Sve se učinilo vrlo brzo. To što heliodrom nije uz bolnicu nije ovom pacijentu ugrozilo život. Heliodrom imamo u planu"

Nažalost, uz radnika koji je jutros oko 9.30 sati u dodiru sa strujom jake snage zadobio teže opekline u trafostanici na pulskoj Gregovici, a zatim helikopterom prvo prebačen u KBC Rijeka, pa u KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu, teško je stradao i radnik koji je, u pokušaju spašavanja kolege, također zbog strujnog udara, pretrpio srčani infarkt. Riječ je navodno o radnicima jedne kooperantske tvrtke iz Zagreba.

I drugom radniku je ugrožen život, što nam je potvrdila i ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

- Pacijent je kod nas u jedinici intenzivnog liječenja. Na aparatima je i provode se mjere intenzivnog liječenja. Uzmite me s rezervom, ali kako su mi svi ispričali, on je dobio srčani infarkt tijekom spašavanja svog kolege, također od strujnog udara. Strujni udar ili spali ili izazove srčani infarkt. Pacijent je na intenzivnom liječenju pa ćemo vidjeti što će se događati tijekom dana, kaže nam ravnateljica Hrstić.

Na pojedine kritike da, iako nova, pulska  bolnica nema heliodrom, ona odgovara: "Bolnica nema heliodrom, ali je jasno vidljivo da se sve napravilo u roku od 40 minuta., od dolaska prvog unesrećenog pacijenta kod nas do dizanja helikoptera. Sve se učinilo vrlo brzo. To što heliodrom nije uz bolnicu, nije ovom pacijentu ugrozilo život, kaže ravnateljica, dodavši da se helikopter spustio na Marsovo polje.

Jutrošnja fotografija iz trafostanice na Gregovici nakon nesreće

- Ne stoji baš ta kritika s heliodromom, ali da bi bilo sve jednostavnije i lakše da je heliodrom uz bolnicu, bi. Ja sam ravnateljica bolnice deset godina i mislim da je ovo prvo podizanje helikoptera, kaže ona.

Na naše pitanje zašto u planu izgradnje nove bolnice nije bila i izgradnja heliodroma, ravnateljica Irena Hrstić odgovara: "Nije da nije planirana, samo nije realizirana. Imamo to u planu”.


Nastavite čitati

Pula
 

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE Najutjecajnija figura suvremenog plesa Meg Stuart dolazi u Pulu!

Meg Stuart osvojila je Zlatnog lava za životno djelo na Biennale di Venezia * Meg Stuart obilježila je svjetsku plesnu scenu. Prije 30 godina osnovala je svoju kompaniju 'Damaged Goods', koja je postala poznata po svojim inovativnim i provokativnim izvedbama * "Stuartina sposobnost da kroz dinamične i emotivne izvedbe prenese složene ljudske emocije i stanja, duboko me je inspirirala", kaže nam Matija Ferlin

Pula
 

Poslovni kvadrati. U zakup se nude tri prostora na Verudi

U Puli su daju tri prostora, sva tri na Verudi, a u ponudi je 50 četvornih metara u prizemlju Negrijeve 37, po početnoj cijeni od 796,34 eura. Ponovno se nudi 80 kvadrata na adresi Kamenjak 3, za koje je početna zakupnina 955,68 eura. Treći prostor nalazi se u Banovčevoj 8, a riječ je o deset kvadrata u prizemlju zgrade za kojih se traži početnih 159,27 eura mjesečno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.