IT & Tech

ISTRAŽIVANJE

Nova električna vozila manje su pouzdana od benzinaca i dizelaša

Anketa britanske grupe za potrošače "Which?" pokazala je da je 31 posto vlasnika električnih automobila prijavilo problem sa svojim vozilom u prve četiri godine


 
1 min
HINA
Foto: Pixabay

Anketa britanske grupe za potrošače "Which?" pokazala je da je 31 posto vlasnika električnih automobila prijavilo problem sa svojim vozilom u prve četiri godine

Novi električni automobili manje su pouzdani i vjerojatnije će razviti kvar nego benzinski i dizelski modeli, pokazuje novo britansko istraživanje.

Anketa britanske grupe za potrošače "Which?" pokazala je da je 31 posto vlasnika električnih automobila prijavilo problem sa svojim vozilom u prve četiri godine.

To je u usporedbi s 19 posto za benzinske automobile i 29 posto za dizelske automobile.

Neispravna električna vozila (EV) provela su u prosjeku pet dana van cesta u usporedbi sa samo tri i četiri dana za benzinske i dizelske automobile.

Istraživanje baca sumnju na percepciju da su električna vozila pouzdanija od automobila koja koriste tradicionalno gorivo zbog manjeg broja pokretnih dijelova.

Električna vozila općenito su skuplja od klasičnih modela zbog visoke cijene njihovih baterija.

Najčešći kvarovi koje su prijavljivali vozači električnih modela bili su problemi sa softverom, a ne problemi s motorom ili baterijom.

Podaci Britanskog društva proizvođača i trgovaca vozilima pokazuju da je u prošloj godini svako šesto novoregistrirano vozilo u Britaniji bilo plug-in vozilo.

"Znamo da vozači žele prijeći na ekološki prihvatljivije automobile, ali je od vitalnog značaja da dobiju kvalitetan proizvod," rekla je urednica kućnih proizvoda i usluga u "Which?" Lisa Barber.

Ona je rekao da postoji "značajna prilika za proizvođače da poboljšaju proizvode i osiguraju vozačima pouzdan i održiviji automobil."

Nastavila je: "Posebno s električnim vozilima, naše istraživanje pokazuje da premium cijena ne znači nužno pouzdano vozilo, pa bismo uvijek potaknuli vozače da istraže prije tako značajne kupnje kako bi vidjeli kojim automobilima i markama mogu vjerovati".

Utvrđeno je da su najpouzdaniji automobili bez obzira na vrstu goriva potpuni hibridi, koji imaju bateriju koja se može puniti samo iz motora s izgaranjem.

Više od 48.000 ljudi sudjelovalo je u istraživanju grupe za potrošače "Whitch?" i dalo podatke za gotovo 57.000 svojih vozila uključujući 2184 električna vozila.


Nastavite čitati

Svijet
 

DOKUMENTARAC PULSKIH AUTORA DANAS NA HTV-U U potrazi za zlatom vremena - Slavko Kopač

Dokmentarac nastao u produkciji Techno Media Grupe (Istra24) i Udruge ArtRencontre večeras ima premijeru na Hrvatskoj televiziji. Cjelokupni autorski tim dolazi iz Pule: redatelj i scenarist je Dražen Majić, direktor fotografije Goran Legović, dok montažu potpisuje Renata Boljun. Producenti su Dražen Majić i Maja Ivić dok je supervizorica cijelog projekta Tamara Floričić

Svijet
 

Messi: Copa Americe je u fokusu, SP nije

„Daleko je taj turnir, tri godine su puno, pogotovo kada imate godina kao i ja. Trenutačno mi je u fokusu nastup na Copa Americi, a o SP-u ćemo razmišljati, ozbiljno ili ne, nakon toga“, dodao je Messi koji je u 176 nastupa za argentinsku reprezentaciju postigao 104 gola te je njen rekorder

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.