Komunal

novost u javnom gradskom prijevozu

DNEVNE KARTE ZA AUTOBUS u prodaji od četvrtka. Moguće ih je kupiti na autobusnom kolodvoru ili kod vozača

Karte će, u sklopu pilot projekta omogućavati neograničen broj vožnji autobusima Pulaprometa na svim gradskim i prigradskim linijama, a aktivacija kartice započinje prvom validacijom na uređaju u autobusu i vrijeme trajanja počinje od tog trenutka. Cijena dnevne je 35, trodnevne 70, a tjedne 150 kuna


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Karte će, u sklopu pilot projekta omogućavati neograničen broj vožnji autobusima Pulaprometa na svim gradskim i prigradskim linijama, a aktivacija kartice započinje prvom validacijom na uređaju u autobusu i vrijeme trajanja počinje od tog trenutka. Cijena dnevne je 35, trodnevne 70, a tjedne 150 kuna

Prateći zahtjeve tržišta te potrebe postojećih i budućih korisnika od 11. kolovoza Pulapromet uvodi dnevnu kartu, kojom će u varijantama od jednog, tri ili sedam dana posjetiteljima grada Pule, kao i domicilnom stanovništvu, biti omogućeno povoljnije korištenje javnog prijevoza.

Dnevnu kartu bit će moguće, u prvoj fazi, kupiti na prodajnom mjestu Pulaprometa koje se nalazi na Autobusnom kolodvoru te kod vozača u autobusu. Osim toga, u postupku je i proširenje kanala distribucije te će se karte uskoro moći kupiti i na kioscima o čemu će pravovremeno obavjestiti javnost, navode iz Pulaprometa.

Koristive na svim linijama

Kako je prethodno navedeno dnevne karte će se prodavati u varijantama za jedan, tri ili sedam dana (odnosno 24, 72 ili 168 sati). Karte će, u sklopu pilot projekta omogućavati neograničen broj vožnji autobusima Pulaprometa na svim gradskim i prigradskim linijama, a aktivacija kartice započinje prvom validacijom na uređaju u autobusu i vrijeme trajanja počinje od tog trenutka.

- Za vrijeme pilot projekta vršit će se stalno praćenje učestalosti korištenja dnevnih kartica, analizirati broj validacija po linijama i svi ostali relevantni pokazatelji važni za konačno definiranje cijena i područja primjene.

Cijena karte započinje od 35 kuna za jednodnevno, 70 kuna za trodnevno i 150 kuna za sedmodnevno korištenje na cijelom području obuhvata Pulaprometovih linija, a unutar cijene je obuhvaćena i izrada kartice, pojašnjava direktor Tomislav Josipović.

Poticanje javnog prijevoza

Uvođenjem navedenih kartica potiče se korištenje javnog prijevoza, kao i mobilnost putnika što bi, smatraju iz Pulaprometa, trebalo doprinijeti većem broju putnika u autobusima i rasterećenju gradskih prometnica od osobnih automobila i smanjenju gužvi.

Obzirom da sličan oblik karte već postoji u europskim gradovima vjerujemo da će jednako dobro biti prihvaćene i u Puli, zaključuju te naglašavaju da sve vrste dosadašnjih karti ostaju u ponudi.


Nastavite čitati

Pula
 

Objavljen Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti na području grada Pule

Pravo na prijavu za nabavu kućanskih uređaja i nabavu električnih vozila ima isključivo korisnik s prebivalištem na području grada Pule, a za uslugu izrade glavnog projekta za solarnu elektranu na obiteljskoj kući i za kupnju fotonaponskih sunčanih modulapravo na prijavu ima isključivo korisnik s vlasništvom ili suvlasništvom nad nekretninom smještenom na području grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.