Komunal

INICIJATIVA GRADONAČELNIKA PULE

Filip Zoričić: “Lungomare planiram proglasiti Park šumom po uzoru na rovinjsku Puntu Corrente“

Znači gdje god je šuma, za mene treba biti Park šuma, a o detaljima mogu govoriti nakon što se razvije prostorni plan i cijeli UPU, rekao je Zoričić


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Znači gdje god je šuma, za mene treba biti Park šuma, a o detaljima mogu govoriti nakon što se razvije prostorni plan i cijeli UPU, rekao je Zoričić

Nakon što je aktivistički-ekološki pokret Žućo uputio pisani upit pulskom gradonačelniku, brzo je uslijedilo obećanje Filipa Zoričića da će pulski Lungomare proglasiti - Park šumom.

- Odgovor od gradonačelnika dobili smo odmah. Naši daljnji koraci ovisit će o tijeku događanja, odgovorio je Žućo na naš upit jesu li točne najave da planiraju prosvjede zbog najavljenih prostornih zahvata na pulskom Lungomareu.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić potvrdio je tezu da bi on išao u smjeru da se Lungomare proglasi Park šumom.

- Sve što je šuma, da bude Park šuma, naveo je Zoričić. Na pitanje znači li to da se nakon eventualnog proglašenja Park šume više neće dozvoliti nikakva gradnja na toj lokaciji, odgovorio je:

- Ne, nego gdje god je šuma da bude po uzoru na Park šumu Punta Corrente u Rovinju. Zasad je to to. Znači gdje god je šuma, za mene treba biti Park šuma, a o detaljima mogu govoriti nakon što se razvije prostorni plan i cijeli UPU, rekao je Zoričić i dodao:

- Želim da Lungomare bude Park šuma, no ne mogu pričati o detaljima, jer tu priču još nisam razradio. Zašto bi se išta gradilo u šumi? Bit će rasprava o UPU Lungomare, pa ću prezentirati ideju šume i park šume, rekao je pulski gradonačelnik.

Primjer Rovinja gdje su turistički kompleksi uklopljeni u okoliš Foto Maistra

O Punti Corrente

Najluksuzniji rovinjski hoteli nalaze se u blizini park šume Punta Corrente i svojim izgledom diskretno su uklopljeni u prostor i prirodno okruženje kojeg čini stoljetna i zaštićena Park šuma Zlatni rt, poznata i pod imenom Punta Corrente.

S druge pak strane, posebnost prostora u susjedstvu povijesne jezgre grada Rovinja, na ulazu u uređeni turistički kompleks “Monte Mulini” i park-šumu Punta Corrente, zahtjevalo je markantno uređenje cjelovitog prostora kao reprezentativni, otvoreni gradski park, koji se razvija u sustavu uređenog okoliša Grand hotela Park, uz glavnu gradsku obalnu šetnicu s vezom park-šume Punta Corrente.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.