Komunal

VIŠE INTERESA NEGO STANOVA

Grad Pula objavio Liste prvenstva za kupnju POS-ovih stanova: pogledajte tko je na listi, a tko nije prošao

Podnositelji zahtjeva imaju pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste reda prvenstva, odnosno na neuvrštavanje na Listu, koji se podnosi Povjerenstvu u roku od 8 dana od dana objavljivanja


 
1 min
Leonid Slijepčević

Podnositelji zahtjeva imaju pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste reda prvenstva, odnosno na neuvrštavanje na Listu, koji se podnosi Povjerenstvu u roku od 8 dana od dana objavljivanja

U četvrtak, 17. studenoga 2022. godine Grad Pula objavio je prijedlog Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticanje stanogradnje (POS) koji će se graditi u Šandaljskoj ulici u neposrednoj blizini pulske obilaznice i na području Mjesnog odbora Busoler. Za kupnju stana pristigla su 382 zahtjeva, od kojih je, nakon provjere dokumentacije i bodovanja, na prijedlog Liste reda prvenstva uvršteno 318 zahtjeva.

Odlukom o uključivanju Grada Pule u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje, koja je donijeta na sjednici Gradskog vijeća održanoj 1. lipnja 2022. godine, Grad Pula omogućit će svojim građanima rješavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica, uz poticaj javnih sredstava te uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, odnosno uz povoljnije kamate i rokove otplate.

Pogledajte tko je prošao i tko nije prošao i zašto OVDJE.

Nakon toga, Gradsko vijeće 1. kolovoza 2022. godine prihvatilo je odluku kojom se propisuju uvjeti, mjerila i postupak za kupnju POS stanova te uvjeti, mjerila i postupak za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova.

Na temelju odluke gradonačelnika od 30. kolovoza o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje i Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova od 1. kolovoza 2022. godine te nakon provedenog Javnog poziva objavljenog 15. rujna, Povjerenstvo je utvrdilo prijedlog Liste reda prvenstva i prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva za kupnju POS stanova koje su objavljene na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Pule te na mrežnim stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Podnositelji zahtjeva imaju pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste reda prvenstva, odnosno na neuvrštavanje na Listu, koji se podnosi Povjerenstvu u roku od 8 dana od dana objavljivanja.

Nakon odlučivanja po prigovorima gradonačelnik će, na prijedlog Povjerenstva, utvrditi konačnu Listu reda prvenstva koja će se objaviti na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Pule te na mrežnim stranicama APN-a.

Od 382 pristigla zahtjeva 64 nije udovoljilo uvjetima javnog poziva ili nisu bili potpuni te su uvršteni u prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.