Komunal

RUS I PLINIO CUCCURIN ODUSTALI

Grad Vodnjan jedini uplatio jamčevinu za bivšu tvornicu Astra

-To je za nas jedna svakako opravdana investicija. Ovakav nam prostor treba jer se nalazi na fantastičnoj lokaciji, tako da s ovom zgradom imamo velike planove. Nakon uređenja, ovaj će prostor svakako dovesti ljude u grad na razne manifestacije i kulturne događaje. Tu je veliko parkiralište, autobusna ali željeznička postaja, objasnio nam je gradonačelnik Pastrovicchio


 
1 min
Dražen Majić
Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio - Foto: Istra24

-To je za nas jedna svakako opravdana investicija. Ovakav nam prostor treba jer se nalazi na fantastičnoj lokaciji, tako da s ovom zgradom imamo velike planove. Nakon uređenja, ovaj će prostor svakako dovesti ljude u grad na razne manifestacije i kulturne događaje. Tu je veliko parkiralište, autobusna ali željeznička postaja, objasnio nam je gradonačelnik Pastrovicchio

Istekom roka za prijavu na dražbu na kojoj se prodaje bivša tvornica Astra u Vodnjanu, pokazalo se da su iz Grada Vodnjana jedini uplatili jamčevinu. Vodnjanski gradonačalnik Edi Pastrovicchio potvrdio nam je da su jedini kandidati za kupnju nekadašnje tvornice koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji na glavnoj vodnjanskoj prometnici, u Istarskoj ulici na broju 16.

- Točno je da smo ponudili 8,4 milijuna kuna i da smo jedini ponuditelji. Očekujemo za nas pozitivan dovršetak dražbe, rekako nam je Pastrovicchio. S obzirom da već neko vrijeme pripremaju sutrašnje otvorenje sajma mladog maslinovcog ulja Istravirgin, gradonačelnika smo upitali u kakvom je stanju građevina.

- Zgrada je bila zatvorena desetak godina, dijelom je i opljačkana. U potkrovlju je ukraden izolacijski šamot a prilikom krađe lopovi su skidali kupe s krova pa su neki dijelovi oštećeni i od kiše. Unatoč tim nedostacima smatramo da zgrada ima vrijednost koju smo ponudli i to je za nas jedna svakako opravdana investicija. Ovakav nam prostor treba jer se nalazi na fantastičnoj lokaciji tako da s ovom zgradom imamo velike planove. Nakon uređenja, prostor će svakako dovesti ljude u grad na razne manifestacije i kulturne događaje. Tu je veliko parkiralište, autobusna ali željeznička postaja,  objasnio nam je Pastrovicchio.

Ostali poduzetnici koji su pokazali interes, Plinio Cuccurin i Rus Aleksandar Fedljušin, odustali su od dražbe. Cuccurin je navodno bio zainteresiran u Vodnjan preslikati svoj baljanski projekt Mon Perin koji bi se u Vodnjanu zvao Novi Atinianum, ali je odustao od dražbe zbog, kako kaže, dobrosusjedskih odnosa između Bala i Vodnjana.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.