Komunal

STIGLI ODGOVORI IZ ŽUPANIJSKOG CENTRA 112

INSPEKCIJA O SMRADU S KAŠTIJUNA Osim stvaranja neugode, nema opasnosti za ljudske živote

U kolovozu i rujnu ove godine Županijski centar 112 Pazin evidentirao je 11 događaja vezano za pojavu neugodnog mirisa  u okruženju Kaštijuna, a zaprimio preko 40 poziva


 
2 min
Dražen Majić Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

U kolovozu i rujnu ove godine Županijski centar 112 Pazin evidentirao je 11 događaja vezano za pojavu neugodnog mirisa  u okruženju Kaštijuna, a zaprimio preko 40 poziva

Po tko zna koji put ovoga ljeta stanovnike Pule i okolice i proteklog je tjedna nekoliko dana „mučio” nesnosan smrad s Kaštijuna. Na naš prošlotjedni upit upućen MUP-u o tretmanu poziva koji ukazuju na smrad, stigao nam je sljedeći dogovor.

- U Županijskom centru 112 Pazin, od početka godine do danas, evidentirana su ukupno 22 događaja vezano za pojavu neugodnog mirisa - onečišćenja zraka u okruženju Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun Pula (ŽCGO Kaštijun). Napominjemo da po istom događaju može biti više poziva građana pa je tako primjerice u kolovozu i rujnu ove godine Županijski centar 112 Pazin evidentirao 11 događaja vezano za pojavu neugodnog mirisa - u okruženju ŽCGO, a zaprimio preko 40 poziva, izvijestili su iz Županijskog centra 112. Na pitanje kako reagiraju nakon prijava građana stigao je sljedeći odgovor.

- Svaku dojavu, odnosno pritužbu građana na pojavu neugodnog mirisa, Županijski centar 112 Pazin evidentira i prosljeđuje nadležnoj inspekciji zaštite okoliša u čijoj je ingerenciji navedena problematika. U vezi događaja - pojave neugodnog mirisa na području ŽCGO Kaštijun, prema saznanjima koje je Županijski centar 112 Pazin zaprimio od nadležne inspekcije, osim stvaranja neugode, nema opasnosti za ljudske živote, objasnili su iz Županijskog centra.

Neugoda i smrad očito su postali naša svakodnevnica.

Problem smrada iz županijskog centra za gospodarenje otpadom, ponovimo, traje godinama, najgore je tijekom ljeta, posebno za sparnih dana i noći. Zadnji u nizu takvih dana, stanovnike koji imaju tu nesreću da žive u blizini Kaštijuna, tjerao je na povraćanje i nuždu da usred ljeta zatvore sve prozore i vrata. Od nadležnih za tu problematiku nema konkretnih odgovora niti rješenja, tek izjave da "čine sve što je moguće".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.