Komunal

DAN KASNIJE

Još nema službene informacije o uzroku požara u medulinskoj lučici. Iz mora izvučena dva broda

Načelnik Medulina Ivan Kirac apelirao je na sva državna tijela na provođenje svih radnji u cilju što skorijeg rasvjetljivanja okolnosti


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Načelnik Medulina Ivan Kirac apelirao je na sva državna tijela na provođenje svih radnji u cilju što skorijeg rasvjetljivanja okolnosti

Dan nakon nezapamćene nesreće u medulinskoj lučici, još je nepoznat točan uzrok požara koji je u nekoliko sati progutao dvadeset i dva plovila. Načelnik Medulina Ivan Kirac kaže da ne može davati informacije vezane uz istražne radnje ni što je utvrđeno prilikom pregleda nadzornih kamera, a ne može govoriti ni o uzroku nesreće s obzirom da je istraga i dalje u tijeku.

Budući da medulinskom lučicom upravlja nadležna Lučka uprava Pula, više informacija pokušali smo dobiti od ravnatelja Dalibora Brnosa, no potonji od jučer ne odgovara na naše pozove. Upite smo proslijedili i mailom, te ćemo odgovore Lučke uprave objaviti kada stignu.

Načelnik Medulina potvrđuje da je prema zadnjim informacijama kojima raspolaže, u požaru uništeno 22 brodica.

- Jučer, kao i danas nastavljeno je čišćenje područja. Postavljene su dvije brane na području medulinske luke te brana na području Šćuze koju je iz mjera predostrožnosti postavila Javna ustanova Kamenjak. Također, jučer tijekom cijeloga dana područje je čistio i eko brod. Jučer su djelatnici JU Kamenjak čistili područje Šćuze i Tašalere od mehaničkog onečišćenja. Veća onečišćenja nisu vidljiva, a područje Šćuze i Tašalere s današnjim danom sanirano je i lokalizirano zajedničkom akcijom JU Kamenjak i Općine Medulin, DVD -a Medulin, JU Natura Histrica, Med Eko servisom, Fakultetom prirodnih znanosti u Puli, udrugom Zelena Istra te ostalim sudionicima, naveo je Kirac.

Naglasio je da su danas iz mora izvučena dva broda.

- Kada će biti izvađene ostale brodice, nažalost tu informaciju nemamo. Nije tajna kako je Općina Medulin u vrlo nezavidnoj situaciji, obzirom da je šteta nastala na našem području, našim mještanima i posjetiteljima, a upravljanje provodi Lučka uprava Pula koja je nadležna i odgovorna za koordiniranje sanacije područja i izvlačenje potonulih i opožarenih brodica. Ovim putem zahvaljujemo svim službama koje već dva dana i noći vrijedno rade na području medulinske luke, saniraju štetu te provode istražne radnje. Nadamo se kako će se područje u što skorijem roku vratiti u prvobitno stanje te da nas ovakve tragedije više nikada neće zadesiti. Pozivamo i sva državna tijela na provođenje svih radnji u cilju što skorijeg rasvjetljivanja okolnosti ove situacije, naglasio je Kirac.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.