Komunal

SVE JE ISTO KO I LANI

JOŠ UVIJEK ČEKA SANACIJU Devastirani javni toalet na Hidrobazi i dalje je pod ključem

Sezona je pred vratima, a iako su prošle godine iz Grada Pule poručili da će sanacija početi uskoro, javni WC na popularnog pulskoj plaži i dalje nije u upotrebi


 
1 min
Dean Mladenović

Sezona je pred vratima, a iako su prošle godine iz Grada Pule poručili da će sanacija početi uskoro, javni WC na popularnog pulskoj plaži i dalje nije u upotrebi

Prošle godine krajem srpnja na pulskoj plaži Hidrobaza devastirani su javni zahod i kamene ležaljke u njegovoj neposrednoj blizini.

Podsjetimo, razbijene su pločice na zidovima toaleta, a kamene ležaljke, koje često koriste osobe s invaliditetom, jer je ispod njih plaža namijenjena upravo njima, vandali su zakrcali velikim stijenama, te djelomično oštetili i same ležaljke.

Cijeli slučaj gradska firma Fratarski, koja je zadužena za održavanje zahoda, prijavila je policiji.

Iz Grada Pule su onda poručili kako će tijekom jeseni i zime biti provedena nabava kako bi objekti bili obnovljeni za ovu turističku sezonu.

Od tada je prošlo skoro deset mjeseci, sezona je pred vratima, a zahod je, kako doznajemo na licu mjesta, bez obzira na njegovu ispravnu unutarnju funkcionalnost i dalje zaključan te izvan upotrebe.

Od 'lokalca' koji je danas prolazio pokraj zahoda doznajemo kako je za vrijeme proslave Prvog maja na Hidrobazi tisuće posjetitelja vršilo nuždu svugdje naokolo, bez obzira na to što su bili postavljeni kemijski toaleti, koje, čini se, većina izbjegava.

Zašto niti nakon deset mjeseci vanjski zidovi javnog zahoda nisu popravljeni, zašto je toalet zatvoren unatoč tome što je u blizini beach bara, pitali smo nadležne u Gradu Puli, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.