Komunal

Provjerite nove linije

Mijenjaju se autobusne trase za Štinjan, Monte Serpo i Veli Vrh

Autobusna linija 9 Pulaprometa, koja vozi do Monte Serpa, uskoro će promijeniti trasu kako bi dodatno obuhvaćala naselja Škatari i Monte Turco. Sva stajališta duž nove trase već su izvedena i obilježena


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Uskoro bolje autobusne veze

Autobusna linija 9 Pulaprometa, koja vozi do Monte Serpa, uskoro će promijeniti trasu kako bi dodatno obuhvaćala naselja Škatari i Monte Turco. Sva stajališta duž nove trase već su izvedena i obilježena

Krajem prošle godine izmijenjena je trasa autobusa Pulaprometa na gradskoj liniji 5 koja vozi na relaciji Giardini – Štinjan – Giardini na način da autobus sada prometuje Mutvoranskom i Vitasovićevom ulicom. Prethodno je za tu izmjenu izrađen prometni elaborat, a nakon dobivanja suglasnosti od MUP-a označena su i četiri nova autobusna stajališta.

Predmetna je korekcija proizašla iz sastanaka po mjesnim odborima, konkretno iz MO-a Šijana.

Busom kroz Padulj

U tijeku je, doznajemo iz Grada Pule, i izrada prometnog elaborata i ishođenje suglasnosti za Paduljski put, od raskrižja s Vodnjanskom cestom do Štinjanske ceste. Po dobivanju suglasnosti i obilježavanju novih stajališta gradska linija 5 za Štinjan više neće prometovati dijelom Fažanske ceste već Paduljskim putem, što je proizašlo iz inicijative MO-a Štinjan i stvaranjem prometnih uvjeta rekonstrukcijom dijela Paduljskog puta.

- Na ovaj će se način javni prijevoz približiti gusto naseljenom Padulju i odmicati od iznimno opasne Fažanske ceste i postojećih stajališta Padulj i Paganor koja su upitne prometno-sigurnosne razine i gotovo potpuno neuređena, navode iz Grada.

Istovremeno će se izmijeniti trasa gradske linije broj 4 Veli Vrh – Valkane – Veli Vrh na način da će početno stajalište linije biti na Vodnjanskoj cesti kod kružnog raskrižja s Ulicom Monte Lesso.

Više autobusa za Škatare i Monte Turco

Po okončanju građevinskih radova na Šišanskoj cesti na dijelu između Busolera i Škatara postojeća gradska linija broj 9 Autobusni kolodvor – Monte Serpo će prometovati izmijenjenom trasom koja je već usuglašena s MO Busoler i Gradom Pula. Nova trasa dodatno obuhvaća naselja Škatari i Monte Turco te uz Šijansku šumu nastavlja postojećom trasom. Sva stajališta duž nove trase već su izvedena i obilježena.

- Postoji intencija, proizašla na susretima s građanima u Mjesnom odboru Vidikovac, o promjenama linija i na tom području. Ona će se razmotriti u suradnji s nadležnim odjelom te će se pokušati pronaći optimalno rješenje, navode iz Grada Pule zaključujući kako se suradnjom između građana, mjesnih odbora i Pulaprometa nastoji, u najvećoj mogućoj mjeri, uskladiti želje građana i operativne mogućnosti kako bi se svi stanovnici učestalije i lakše mogli koristiti javnim prijevozom.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.