Komunal

NEKAKO S PROLJEĆA

NEKA (JUŽNA) ISTRA BLISTA - Ogromne količine smeća i komunalnog otpada na ulazu u Vodnjan

Ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju

Ovako izgleda puteljak na samom ulazu u Grad Vodnjan, kraj maslinika preko puta Uljare Oio Vivo na Vodnjanskoj cesti.

Lokacija je to na kojoj se inače kamionima, kako doznajemo, ispuštaju fekalije iz dobrog dijela južne Istre, no izgleda kako su građani, (a i građevinari), predoslovno shvatili tu činjenicu.

Naime, ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju.

Ovo je tim teže za razumjeti uzme li se u obzir da Trgovačko društvo Contrada d.o.o, koje opslužuje čitav teritorij Vodnjanštine, redovito provodi akcije besplatnog prikupljanja, odlaganja i zbrinjavanja komunalnog otpada.

Na njihovim internetskim stranicama moguće je pronaći tablicu s podacima o terminima i lokacijama prikupljanja, a posljednje takvo održano je tek prekjučer u Galižani.

Bit će da je ipak jednostavnije, glomazni i ini otpad odlagati ovako "na divlje". Svi oni koji će, nakon ovakvih kadrova proljetnih prizora u prirodi, zaključiti da je to ipak pametnije činiti regularnim putem, ovdje mogu preuzeti kalendar odvoza otpada na Vodnjanštini za cijelu tekuću kalendarsku godinu.

Komentare ovakvih prizora zatražili smo od vodnjanskog gradonačelnika Edija Pastrovicchija te direktorice Contrade d.o.o., Daniele Cetina te ćemo njihove odgovore objaviti čim ih dobijemo.


Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.