Komunal

NEKAKO S PROLJEĆA

NEKA (JUŽNA) ISTRA BLISTA - Ogromne količine smeća i komunalnog otpada na ulazu u Vodnjan

Ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju

Ovako izgleda puteljak na samom ulazu u Grad Vodnjan, kraj maslinika preko puta Uljare Oio Vivo na Vodnjanskoj cesti.

Lokacija je to na kojoj se inače kamionima, kako doznajemo, ispuštaju fekalije iz dobrog dijela južne Istre, no izgleda kako su građani, (a i građevinari), predoslovno shvatili tu činjenicu.

Naime, ovolika količina smeća, građevinskog, komunalnog i svakojakog otpada sigurno ovamo nije dopremljena preko noći ili preko vikenda već je, za pretpostaviti, postala praksa da se sve ono za što nema mjesta u kontejnerima "uredno" doprema na ovu lokaciju.

Ovo je tim teže za razumjeti uzme li se u obzir da Trgovačko društvo Contrada d.o.o, koje opslužuje čitav teritorij Vodnjanštine, redovito provodi akcije besplatnog prikupljanja, odlaganja i zbrinjavanja komunalnog otpada.

Na njihovim internetskim stranicama moguće je pronaći tablicu s podacima o terminima i lokacijama prikupljanja, a posljednje takvo održano je tek prekjučer u Galižani.

Bit će da je ipak jednostavnije, glomazni i ini otpad odlagati ovako "na divlje". Svi oni koji će, nakon ovakvih kadrova proljetnih prizora u prirodi, zaključiti da je to ipak pametnije činiti regularnim putem, ovdje mogu preuzeti kalendar odvoza otpada na Vodnjanštini za cijelu tekuću kalendarsku godinu.

Komentare ovakvih prizora zatražili smo od vodnjanskog gradonačelnika Edija Pastrovicchija te direktorice Contrade d.o.o., Daniele Cetina te ćemo njihove odgovore objaviti čim ih dobijemo.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.