Komunal

upozorenja pod brisačima

Pazite gdje parkirate u krugu pulske bolnice, jer bi mogli ostati bez auta!

Ovaj prostor koristi se kao vatrogasni put u slučaju požara, pristup za vozila saniteta i hitne medicinske pomoći, kao i za vozila opskrbe. Molimo da premijestite vozilo i parkirate na obilježeno parkirno mjesto. U protivnom će OB Pula zatražiti uklanjanje vozila o trošku vlasnika, navodi se na upozorenju


 
1 min
Borka Petrović
Snimila B. PETROVIĆ

Ovaj prostor koristi se kao vatrogasni put u slučaju požara, pristup za vozila saniteta i hitne medicinske pomoći, kao i za vozila opskrbe. Molimo da premijestite vozilo i parkirate na obilježeno parkirno mjesto. U protivnom će OB Pula zatražiti uklanjanje vozila o trošku vlasnika, navodi se na upozorenju

Pazite gdje parkirate u krugu pulske bolnice jer biste mogli ostati bez automobila.

Naime, kako smo vidjeli, Opća bolnica Pula, ostavila je vlasnicima svih nepropisno parkiranih automobila u krugu bolnice upozorenje ispod brisača.

Parkirajte na obilježena mjesta

- Upozoravamo vas da na ovom mjestu nije dozvoljeno parkiranje. Ovaj prostor koristi se kao vatrogasni put u slučaju požara, pristup za vozila saniteta i hitne medicinske pomoći, kao i za vozila opskrbe. Molimo da premijestite vozilo i parkirate na obilježeno parkirno mjesto. U protivnom će OB Pula zatražiti uklanjanje vozila o trošku vlasnika, navodi se na upozorenju.

U sklopu pulske bolnice veliko je parkiralište sa 637 parkirnih mjesta otvoreno u svibnju 2016. godine. Iako se nekoliko puta špekuliralo da će se na njemu uvesti naplata, to još uvijek nije učinjeno. Točno prije godinu dana ravnateljica OB Pula dr. Irena Hrstić navela je kako će se konačna odluka po tom pitanju donijeti u dogovoru s osnivačem bolnice Istarskom županijom te Ministarstvom zdravlja, dodajući da će se u procesu donošenja odluke ravnati po onima kojima su parkirna mjesta primarno i namijenjena, a to su pacijenti i zaposlenici.

Veliko parkiralište i dalje besplatno

Ovaj parking, tek na koju minutu od centra grada, jasno je to svima ne koriste samo pacijenti bolnice već i brojni Puljani koji dolaze u grad i to iz jednostavnog razloga - jer je besplatan.

Parkiralište trpi i brojne kritike jer su mjesta za parkiranje uska. No, osim toga, jedan od problema nelagalnog parkiranja u krugu bolnice mogao bi biti i taj što obilježenih parkirnih mjesta blizu bolničkih zgrada nema puno, a u bolnicu dolaze i oni kojima je teško prohodati put od parkirališta do odjela, ma koliko to zapravo bilo blizu.


Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.