Komunal

radovi vrijedni preko milijun kuna

Počelo uređenje šetnice u sklopu Specijalne bolnice "Martin Horvat“ Rovinj

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Foto IŽ

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra

Uvođenjem u posao tvrtke Benčić d.o.o. iz Rovinja, započela je obnova i revitalizacija dijela parka županijske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj.

Kroz obnovu i revitalizaciju urediti će se postojeća staza i šetnica, obnovit će se ograda na stazi oko poluotoka Punta Muccia, a u planu je i postavljanje novih koševa za otpad i klupa te informativnih tabla s ciljem pružanja informacija o tom području.

Naručitelj radova je Javna ustanova Natura Histrica, čiji je osnivač, također, Istarska županija.

Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.106.096 kuna s PDV-om.

JU Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisali su Ugovor o financiranju prethodno spomenutog projekta u visini od 702.562,50 kuna.

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra. Poluotok Muccia prema Upisniku zaštićenih područja spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.