Komunal

radovi vrijedni preko milijun kuna

Počelo uređenje šetnice u sklopu Specijalne bolnice "Martin Horvat“ Rovinj

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Foto IŽ

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra

Uvođenjem u posao tvrtke Benčić d.o.o. iz Rovinja, započela je obnova i revitalizacija dijela parka županijske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj.

Kroz obnovu i revitalizaciju urediti će se postojeća staza i šetnica, obnovit će se ograda na stazi oko poluotoka Punta Muccia, a u planu je i postavljanje novih koševa za otpad i klupa te informativnih tabla s ciljem pružanja informacija o tom području.

Naručitelj radova je Javna ustanova Natura Histrica, čiji je osnivač, također, Istarska županija.

Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.106.096 kuna s PDV-om.

JU Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisali su Ugovor o financiranju prethodno spomenutog projekta u visini od 702.562,50 kuna.

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra. Poluotok Muccia prema Upisniku zaštićenih područja spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.