republika - dugi
Komunal

eko akcija u vodnjanu

Pokupljeno 50-ak vreća smeća, protiv šporkulja dvjema kamerama

Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području, a sve skupa postavit će ih se 15


 
1 min
Borka Petrović

Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području, a sve skupa postavit će ih se 15

Ekološkoj akciji čišćenja Vodnjana nije se odazvalo previše ljudi, doznajemo od inicijatora akcije Gorana Kovačića, predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

- Bilo je nas osam članova gradske organizacije HDZ-a i osam članova eko aktivista Vodnjana. Nažalost ostali nam se ljudi nisu pridružili, unatoč pozivu. Smeća ima jako puno i u nekoliko sati pokupili smo 50-ak velikih vreća raznolikog otpada, kazao nam je Kovačić. Dodaje da se čistio predio uz Vodnjansku cestu te prema Galižani uz Petrol.

- Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području.

One su postavljene uz dozvolu Grada Vodnjana i suradnju s komunalnim redarima. U naredno vrijeme postavit će se i dodatne kamere, sve skupa na području grada njih 15.

- Organizrat ćemo uskoro još radnih akcija čišćenja i nadamo se da će nam se u sugrađani pridružiti u većem broju, svima nam je u interesu čista i uredna Vodnjanština i što ćemo u naslijeđe ostaviti našoj djeci, poručuje Kovačić.


FOTO: Vodnjanski đir

Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.