Komunal

eko akcija u vodnjanu

Pokupljeno 50-ak vreća smeća, protiv šporkulja dvjema kamerama

Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području, a sve skupa postavit će ih se 15


 
1 min
Borka Petrović

Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području, a sve skupa postavit će ih se 15

Ekološkoj akciji čišćenja Vodnjana nije se odazvalo previše ljudi, doznajemo od inicijatora akcije Gorana Kovačića, predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

- Bilo je nas osam članova gradske organizacije HDZ-a i osam članova eko aktivista Vodnjana. Nažalost ostali nam se ljudi nisu pridružili, unatoč pozivu. Smeća ima jako puno i u nekoliko sati pokupili smo 50-ak velikih vreća raznolikog otpada, kazao nam je Kovačić. Dodaje da se čistio predio uz Vodnjansku cestu te prema Galižani uz Petrol.

- Šumice su nam pune smeća, svi znaju slikati i onda te slike stavljati po društvenim mrežama, ali kada se treba "čapati dela nitko ništa", veli Kovačić dodajući će se nelegalno iskrcavanje smeća pokušati barem dijelom spriječiti postavljenjem dviju kamera na ovom području.

One su postavljene uz dozvolu Grada Vodnjana i suradnju s komunalnim redarima. U naredno vrijeme postavit će se i dodatne kamere, sve skupa na području grada njih 15.

- Organizrat ćemo uskoro još radnih akcija čišćenja i nadamo se da će nam se u sugrađani pridružiti u većem broju, svima nam je u interesu čista i uredna Vodnjanština i što ćemo u naslijeđe ostaviti našoj djeci, poručuje Kovačić.


FOTO: Vodnjanski đir

Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.