Komunal

POREČ Asfaltirana prometnica u Žbandaju, pripremni radovi u Mugebi i sanacija šetnice u naselju Červar Porat

U naselju Žbandaj nakon pripremnih radova asfaltirana je spojna prometnica koja ide od Poduzetničkog inkubatora prema kućnom broju 16 u dužini od 140 metara


 
1 min
Istra24

U naselju Žbandaj nakon pripremnih radova asfaltirana je spojna prometnica koja ide od Poduzetničkog inkubatora prema kućnom broju 16 u dužini od 140 metara

Nastavljaju se radovi asfaltiranja i uređenja prometnica, nogostupa i parkirališta po mjesnim odborima Grada Poreča.

Tako je u naselju Žbandaj nakon pripremnih radova asfaltirana spojna prometnica koja ide od Poduzetničkog inkubatora prema kućnom broju 16 u dužini od 140 metara.

Istovremeno, u naselju Mugeba u tijeku su pripreme za asfaltiranje prometnice koja vodi prema kućnom broju 84 u dužini 120 i širini 4,5 metra.

U naselju Červar Porat, završena je sanacija šetnice koja povezuje naselje i marinu s obližnjom plažom. Na jednom dijelu šetnica je bila oštećena uslijed djelovanja morskih valova i vremenskih uvjeta.

Radovi se nastavljaju na samoj šetnici plaže, gdje se sanira prilaz stepenicama uz stari ugostiteljski objekt i rotondu.

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s komunalnim uređenjem mjesnih odbora prema planovima i potrebama mjesnih odbora.

 


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.