Komunal

Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.


 
2 min
Istra24
Foto: Parentium.com

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.

Porečki komunalac Usluga Poreč d.o.o. uspješno je uveo novu uslugu individualnog sakupljanja i zbrinjavanja otpada. U sustav koji uključuje vozila, opremu, zapošljavanje novih djelatnika i reorganizaciju rada uloženo je 31,5 milijuna kuna. Time je Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada, javlja portal Parentium.com.

Nabavljena su nova komunalna vozila, novi i dodatni “obični”, podzemni i polupodzemni spremnici, informatička oprema, strojevi i sustavi za rad, odnosno čipovi i sustavi za kamione, otpadomjeri, naljepnice, vage i strojevi.

- Ovakva vrsta individualnog sakupljanja otpada zahtijeva kontinuirana ulaganja i prilagodbu opsega i dinamike posla sukladno potrebama i stanju na terenu. A da ona uspješno funkcionira, vidljivo je i iz usporedbe 2019. s 2021. godinom.

Naime, postignut je trend smanjenja miješanog komunalnog otpada te povećanja količine odvojeno sakupljenog otpada. Točnije, miješani komunalni otpad smanjen je za sedam posto, a povećale su se količine odvojeno sakupljenog papira i kartona za 160 posto, plastike za 190 posto, stakla za 70 posto te metala za 70 posto. Osim toga, povećale su se i količine odvojeno sakupljenog otpada u reciklažnom dvorištu za 115 posto, naveli su iz Usluge Poreč, napominjući da, budući da su individualne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada podijelili tek krajem prošle godine, u narednom razdoblju očekuju još bolje rezultate.

Inače, osim na području Grada Poreča, Usluga Poreč obavlja javnu uslugu sakupljanja otpada i u općinama Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Višnjan. Radi se o teritoriju od ukupno 142 četvorna kilometra s (isključujući turistički sektor) 21 tisućom korisnika. Komunalni otpad Usluga Poreč sakuplja i za više od 60 hotela, kampova i apartmanskih naselja.


Nastavite čitati

Istra
 

Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima. Titulu Best in Show ponijela je grčka Monemvasia Malvasia iz 2011.

„S veseljem ističem kako je broj platinastih medalja veći nego prošlih godina. Posebno nas veseli što su čak tri svježe istarske malvazije osvojile platinastu medalju. To samo potvrđuje izvrsnost autohtone sorte malvazije istarske, usprkos zahtjevnoj berbi 2023. godine", istaknuo je predsjednik udruge Vinistra, Luka Rossi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.