Komunal

Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.


 
1 min
Istra24
Foto: Parentium.com

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.

Porečki komunalac Usluga Poreč d.o.o. uspješno je uveo novu uslugu individualnog sakupljanja i zbrinjavanja otpada. U sustav koji uključuje vozila, opremu, zapošljavanje novih djelatnika i reorganizaciju rada uloženo je 31,5 milijuna kuna. Time je Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada, javlja portal Parentium.com.

Nabavljena su nova komunalna vozila, novi i dodatni “obični”, podzemni i polupodzemni spremnici, informatička oprema, strojevi i sustavi za rad, odnosno čipovi i sustavi za kamione, otpadomjeri, naljepnice, vage i strojevi.

- Ovakva vrsta individualnog sakupljanja otpada zahtijeva kontinuirana ulaganja i prilagodbu opsega i dinamike posla sukladno potrebama i stanju na terenu. A da ona uspješno funkcionira, vidljivo je i iz usporedbe 2019. s 2021. godinom.

Naime, postignut je trend smanjenja miješanog komunalnog otpada te povećanja količine odvojeno sakupljenog otpada. Točnije, miješani komunalni otpad smanjen je za sedam posto, a povećale su se količine odvojeno sakupljenog papira i kartona za 160 posto, plastike za 190 posto, stakla za 70 posto te metala za 70 posto. Osim toga, povećale su se i količine odvojeno sakupljenog otpada u reciklažnom dvorištu za 115 posto, naveli su iz Usluge Poreč, napominjući da, budući da su individualne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada podijelili tek krajem prošle godine, u narednom razdoblju očekuju još bolje rezultate.

Inače, osim na području Grada Poreča, Usluga Poreč obavlja javnu uslugu sakupljanja otpada i u općinama Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Višnjan. Radi se o teritoriju od ukupno 142 četvorna kilometra s (isključujući turistički sektor) 21 tisućom korisnika. Komunalni otpad Usluga Poreč sakuplja i za više od 60 hotela, kampova i apartmanskih naselja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.