Komunal

Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.


 
1 min
Istra24
Foto: Parentium.com

31,5 milijuna kuna uloženo u zapošljavanje novih djelatnika i nabavu komunalnih vozila, dodatne podzemne i polupodzemne spremnike, informatičku opremu, strojeve, čipove i sustave za kamione, otpadomjere i ostalu opremu.

Porečki komunalac Usluga Poreč d.o.o. uspješno je uveo novu uslugu individualnog sakupljanja i zbrinjavanja otpada. U sustav koji uključuje vozila, opremu, zapošljavanje novih djelatnika i reorganizaciju rada uloženo je 31,5 milijuna kuna. Time je Poreč dobio pet novih timova za prikupljanje otpada, javlja portal Parentium.com.

Nabavljena su nova komunalna vozila, novi i dodatni “obični”, podzemni i polupodzemni spremnici, informatička oprema, strojevi i sustavi za rad, odnosno čipovi i sustavi za kamione, otpadomjeri, naljepnice, vage i strojevi.

- Ovakva vrsta individualnog sakupljanja otpada zahtijeva kontinuirana ulaganja i prilagodbu opsega i dinamike posla sukladno potrebama i stanju na terenu. A da ona uspješno funkcionira, vidljivo je i iz usporedbe 2019. s 2021. godinom.

Naime, postignut je trend smanjenja miješanog komunalnog otpada te povećanja količine odvojeno sakupljenog otpada. Točnije, miješani komunalni otpad smanjen je za sedam posto, a povećale su se količine odvojeno sakupljenog papira i kartona za 160 posto, plastike za 190 posto, stakla za 70 posto te metala za 70 posto. Osim toga, povećale su se i količine odvojeno sakupljenog otpada u reciklažnom dvorištu za 115 posto, naveli su iz Usluge Poreč, napominjući da, budući da su individualne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada podijelili tek krajem prošle godine, u narednom razdoblju očekuju još bolje rezultate.

Inače, osim na području Grada Poreča, Usluga Poreč obavlja javnu uslugu sakupljanja otpada i u općinama Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Višnjan. Radi se o teritoriju od ukupno 142 četvorna kilometra s (isključujući turistički sektor) 21 tisućom korisnika. Komunalni otpad Usluga Poreč sakuplja i za više od 60 hotela, kampova i apartmanskih naselja.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO I VIDEO) BICIKLOM DO VISINE MT. EVERESTA Odvezavši se 33 puta na Skitaču, Mario Pustijanac svladao ukupni uspon od 8.848 metra

"Everesting" je namijenjen trkačima i biciklistima i smatra se jednim od najtežih izazova u ovim sportovima. Uspon je moguće ostvariti na bilo kojem terenu, brdu ili planini, a osnovni je uvjet da se do cilja stigne bez pauza za spavanje * Cijeli je podvig, započet nešto prije 6 sati ujutro, trajao 15.5 sati, od čega je same vožnje bilo oko 13.5 sati ili, kako kaže Pustijanac "cijela jedna vječnost"

Istra
 

GROŽNJAN: Započela dvodnevna konferencija o komunikacijama u zdravstvu

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković naglasio je kako prema iskustvima nekih susjednih država, liste čekanja, kao najaktualnije pitanje u zdravstvu, nastaju kao rezultat pada produktivnosti rada, a ne toliko zbog pada broja liječnika i razvoja medicinske tehnologije odnosno rasta broja medicinskih usluga

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.