Komunal

Investicija vrijedna 13,6 milijuna kuna

POREČ: Otvoren novi, moderan nogometni kampus "Jadran Poreč"

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu


 
1 min
HINA
Foto: Grad Poreč

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu

Nogometni kamp "Jadran Poreč" svečano je u srijedu poslijepodne otvoren u Poreču u sportskoj zoni Žatika, a riječ je o investiciji Grada Poreča u iznosu od 13 milijuna kuna, dok je gradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta sa 600 tisuća kuna.

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu.

Površina nogometnog terena iznosi 104x68 metara uz pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih, a opremljen je i tribinama sa 300 sjedećih mjesta, reflektorima, šest modularnih objekata kao i novim terenom s umjetnom travom zadnje generacije, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu s odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

"Radi se o najvećem ulaganju u sportu u Poreču u ovoj godini. U Poreču se uvijek radi i gradi, ali kad radimo ovakve projekte, namijenjene cijeloj zajednici i svim generacijama, onda sam posebno ponosan jer znam da će ga se koristiti i da će ispuniti svoju svrhu," poručio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak istaknuo je kako nema baš puno primjera da gradovi znaju prepoznati sve koristi sporta, za koji je potrebna infrastruktura.

"Upravo je Poreč to prepoznao i stalnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, postaje osim grada turizma i grad sporta," poručio je Družak, napomenuvši kako će Ministarstvo davati podršku ovakvim projektima.

"Nažalost, nema baš puno primjera gdje čelnici jedinica lokalne samouprave znaju prepoznati sve blagodati i sve koristi sporta. A da bi se on mogao upražnjavati i razvijati potrebna je sportska infrastruktura. Upravo je Poreč prepoznao tu priliku i mogućnost, te kroz kontinuirano ulaganje u sportsku infrastrukturu ustvari i mijenja paradigmu Poreča kao isključivo grada turizma," dodao je Družak najavljujući nastavak potpore države svim sportskim projektima koji će se u Poreču planirati i događati na području ovog grada.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.