Komunal

Investicija vrijedna 13,6 milijuna kuna

POREČ: Otvoren novi, moderan nogometni kampus "Jadran Poreč"

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu


 
2 min
HINA
Foto: Grad Poreč

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu

Nogometni kamp "Jadran Poreč" svečano je u srijedu poslijepodne otvoren u Poreču u sportskoj zoni Žatika, a riječ je o investiciji Grada Poreča u iznosu od 13 milijuna kuna, dok je gradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta sa 600 tisuća kuna.

Nogometni kamp služit će za trenažne odnosno školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta nogometnog kluba Jadran te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu.

Površina nogometnog terena iznosi 104x68 metara uz pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih, a opremljen je i tribinama sa 300 sjedećih mjesta, reflektorima, šest modularnih objekata kao i novim terenom s umjetnom travom zadnje generacije, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu s odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

"Radi se o najvećem ulaganju u sportu u Poreču u ovoj godini. U Poreču se uvijek radi i gradi, ali kad radimo ovakve projekte, namijenjene cijeloj zajednici i svim generacijama, onda sam posebno ponosan jer znam da će ga se koristiti i da će ispuniti svoju svrhu," poručio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak istaknuo je kako nema baš puno primjera da gradovi znaju prepoznati sve koristi sporta, za koji je potrebna infrastruktura.

"Upravo je Poreč to prepoznao i stalnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, postaje osim grada turizma i grad sporta," poručio je Družak, napomenuvši kako će Ministarstvo davati podršku ovakvim projektima.

"Nažalost, nema baš puno primjera gdje čelnici jedinica lokalne samouprave znaju prepoznati sve blagodati i sve koristi sporta. A da bi se on mogao upražnjavati i razvijati potrebna je sportska infrastruktura. Upravo je Poreč prepoznao tu priliku i mogućnost, te kroz kontinuirano ulaganje u sportsku infrastrukturu ustvari i mijenja paradigmu Poreča kao isključivo grada turizma," dodao je Družak najavljujući nastavak potpore države svim sportskim projektima koji će se u Poreču planirati i događati na području ovog grada.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.