Komunal

bolja protočnost i sigurnost prometa

Poreč: Počela gradnja spojne ceste u Servisnoj zoni oko Eurospina

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze. U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok


 
2 min
Istra24
Foto: Grad Poreč

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze. U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok

Na području Servisne zone Poreč – područje II, danas su počeli radovi na izgradnji spojne ceste koja će ići od montažnog kružnog raskrižja ispred trgovačkog centra Kaufland, oko trgovačkog objekta Eurospin, do Ulice Mate Vlašića.

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze, a sve u cilju bolje povezanosti i prometne protočnosti tog vrlo prometnog dijela Servisne zone.  U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok, priopćeno je danas iz Grada Poreča.

Planirani zahvat obuhvaća izgradnju prometnice s javnom rasvjetom, DTK instalacijom (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) i oborinskom kanalizacijom. 

Poprečni profil ceste ima dvosmjerni kolnik širine šest metara i obostrani nogostup širine dva metra što mu daje ukupnu širinu deset metara. Završetak radova predviđen je do kraja travnja, a troškove na temelju sklopljenog sporazuma financira trgovačko društvo Eurospin Hrvatska d.o.o.

- Ova će prometnica dodatno ojačati svoju ulogu kada se izgradi planirana međuzaobilaznica, koja će uskoro krenuti u izgradnju. Naime,  međuzaobilaznica važan je dio ukupnog prometnog sustava Poreča, a u svom će istočnom dijelu spojiti naselje Gornji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, potom do ulice Mate Vlašića i preko Gospodarske zone Facinka na Vukovarsku ulicu na cesti Poreč – Varvari, paralelno s postojećom zaobilaznicom te će na taj način dodatno povećati standarde prometovanja u Gradu Poreču, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je danas obišao početak radova.  

Naime, izgradnjom Osnovne škole Finida u 2018. godini dovršena je prva faza međuzaobilaznice koja spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića.

Druga faza, čija će izgradnja početi uskoro, previđa probijanje trase koja će spojiti Ulicu Mate Vlašića s Vukovarskom ulicom.

U tom je dijelu dio prometnice već izgrađen (ispred McDonald'sa, AM Centra i Metroa), a danas je upravo počela  izgradnja spojne ceste sadašnjeg montažnog rotora kod Kauflanda, oko Eurospina do Ulice Mate Vlašića te dalje do Vukovarske, kao dio ove prometne mreže koja će dodatno rasteretiti promet i olakšati protočnost pogotovo u ljetnim mjesecima koji predstoje, navode iz Grada Poreča.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.