Komunal

bolja protočnost i sigurnost prometa

Poreč: Počela gradnja spojne ceste u Servisnoj zoni oko Eurospina

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze. U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok


 
2 min
Istra24
Foto: Grad Poreč

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze. U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok

Na području Servisne zone Poreč – područje II, danas su počeli radovi na izgradnji spojne ceste koja će ići od montažnog kružnog raskrižja ispred trgovačkog centra Kaufland, oko trgovačkog objekta Eurospin, do Ulice Mate Vlašića.

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze, a sve u cilju bolje povezanosti i prometne protočnosti tog vrlo prometnog dijela Servisne zone.  U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald'sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko-pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok, priopćeno je danas iz Grada Poreča.

Planirani zahvat obuhvaća izgradnju prometnice s javnom rasvjetom, DTK instalacijom (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) i oborinskom kanalizacijom. 

Poprečni profil ceste ima dvosmjerni kolnik širine šest metara i obostrani nogostup širine dva metra što mu daje ukupnu širinu deset metara. Završetak radova predviđen je do kraja travnja, a troškove na temelju sklopljenog sporazuma financira trgovačko društvo Eurospin Hrvatska d.o.o.

- Ova će prometnica dodatno ojačati svoju ulogu kada se izgradi planirana međuzaobilaznica, koja će uskoro krenuti u izgradnju. Naime,  međuzaobilaznica važan je dio ukupnog prometnog sustava Poreča, a u svom će istočnom dijelu spojiti naselje Gornji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, potom do ulice Mate Vlašića i preko Gospodarske zone Facinka na Vukovarsku ulicu na cesti Poreč – Varvari, paralelno s postojećom zaobilaznicom te će na taj način dodatno povećati standarde prometovanja u Gradu Poreču, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je danas obišao početak radova.  

Naime, izgradnjom Osnovne škole Finida u 2018. godini dovršena je prva faza međuzaobilaznice koja spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića.

Druga faza, čija će izgradnja početi uskoro, previđa probijanje trase koja će spojiti Ulicu Mate Vlašića s Vukovarskom ulicom.

U tom je dijelu dio prometnice već izgrađen (ispred McDonald'sa, AM Centra i Metroa), a danas je upravo počela  izgradnja spojne ceste sadašnjeg montažnog rotora kod Kauflanda, oko Eurospina do Ulice Mate Vlašića te dalje do Vukovarske, kao dio ove prometne mreže koja će dodatno rasteretiti promet i olakšati protočnost pogotovo u ljetnim mjesecima koji predstoje, navode iz Grada Poreča.


Nastavite čitati

Istra
 

Nakon kiše, Ćićarijom šeta endemska Velebitska gušterica

Podrijetlom je iz sjeverozapadne Hrvatske i prisutna je u srednjoj i južnoj Europi. Mala rasprostranjenost Velebitske gušterice glavni je uzrok zabrinutosti za opstanak pa joj je dodijeljen status skoro ugrožene životinje, a pravno je zaštićena i u zemljama u kojima živi

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.