Komunal

Na plaži Materada Sjever – Sv. Martin

Porečki mališani dobili novo igralište. Postavit će se i klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama

Opremljeno je komunalnom opremom poput stalaka za bicikle, koševima za recikliranje otpada, a izgrađena je i prva faza javne rasvjete


 
1 min
Istra24

Opremljeno je komunalnom opremom poput stalaka za bicikle, koševima za recikliranje otpada, a izgrađena je i prva faza javne rasvjete

Na porečkoj plaži Materada Sjever – Sv. Martin u petak je otvoreno novouređeno igralište.

Opremljeno je komunalnom opremom poput stalaka za bicikle, koševima za recikliranje otpada, a izgrađena je i prva faza javne rasvjete, posijana trava i posađena stabla, priopćuju iz Grada Poreča.

Prema riječima gradonačelnika Lorisa Peršuirća, prilikom uređenja se minimalno interveniralo u prostor te su novi sadržaji maksimalno uklopljeni u okoliš.

- Danas ovdje, uz postojeće sadržaje grilla, igrališta za odbojku na pijesku te fitness na otvorenom, imamo zonu dječjeg igrališta na pijesku s novim sadržajima i novim igralima, u koju će biti uklopljeno već postojeće igralište sa sadržajima poput klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama. Uz to, postavljena je i stijena za penjanje. Dodatno, uređena su sunčališta sa zaštitnim jedrima na više lokacija, kao i dugo očekivani sanitarni čvor., rekao je Peršurić, zahvalivši svima uključenima u ovaj projekt, kao Društvu „Naša djeca“ Poreč na pomoći u uređenju ove zone.

Grad je za izgradnju igrališta izdvojio 1,6 milijuna kuna (+ PDV), a Ministarstvo turizma i sporta je investiciju sufinanciralo s 400.000,00 bespovratnih kuna.


Nastavite čitati

Istra
 

Grad Rovinj-Rovigno uveo aplikaciju za ocjenjivanje zadovoljstva građana

Građani koji žele ocijeniti dobivenu uslugu, morati će skenirati QR kod kojim će otvoriti razgovor putem WhatsApp-a. Za započeti ocjenjivanje, potrebno je poslati bilo koju poruku (primjerice „pozdrav“ ili samo jedno slovo) kojom se otvara cijeli set pitanja te se nude opcije odgovora * Cilj aplikacije jest osvještavanje djelatnika da u osnovi svi oni pružaju uslugu građanima te da se od njih iznad svega očekuje ljubaznost i profesionalnost

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.