Komunal

POČETAK VELIKOG PROJEKTA

Potpisan ugovor o donaciji umjetnog travnjaka na Valkanama

Na samoj lokaciji Peruško je pojasnio kako se planira proširenje samog igrališta na dimenzije koje uvjetuju pravila nogometne igre, proširenje zaštitne površine izvan autogol linije, zamjena ograda, montaža kontejnerskih svlačionica i uređenje nove pješačke staze s javnom rasvjetom koja će se protezati od ulice Veruda sve do nogometnog igrališta kako bi sportaši mogli sigurno dolaziti na treninge


 
2 min
Istra24

Na samoj lokaciji Peruško je pojasnio kako se planira proširenje samog igrališta na dimenzije koje uvjetuju pravila nogometne igre, proširenje zaštitne površine izvan autogol linije, zamjena ograda, montaža kontejnerskih svlačionica i uređenje nove pješačke staze s javnom rasvjetom koja će se protezati od ulice Veruda sve do nogometnog igrališta kako bi sportaši mogli sigurno dolaziti na treninge

Danas je u Puli u Dvorani Mate Parlov potpisan ugovor o donaciji umjetnog travnjaka za nogometni teren na Valkanama. Ugovor su potpisali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik uprave trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje Mario Peruško. 

U ime Grada Pule potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Anja Ademi i pročelnica Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Iva Matanović, izvijestili su iz Grada Pule. 

- O ovom projektu se krenulo razmišljati još 2012. godine. Puno smo razgovarali o tome u posljednje dvije godine i danas je napokon stigao taj dan, započeli su radovi na Valkanama i ugovor je svečano potpisan. Zahvalan sam Hrvatskom nogometnom savezu, Mariu Perušku, Darku Raiću - Sudaru i svima koji su se trudili da ovaj projekt uspije. U posljednje dvije godine jako puno ulažemo u sportsku infrastrukturu što će se i nastaviti u razdoblju koje je ispred nas. Raduje me što će naša djeca trenirati na prostoru koji je bio godinama zapostavljen. Hvala svima koji vjeruju u izgovorenu riječ, hvala svime koji vole sport, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Predsjednik uprave trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje Mario Peruško rekao je kako današnje potpisivanje označava početak projekta obnove nogometnog terena i zahvalio Hrvatskom nogometnog savezu na pomoći kojom su omogućili da se ovaj projekt zaokruži i dovrši.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza ugovor je potpisao predsjednik Marijan Kustić pritom izjavivši: „Razvoj nogometne infrastrukture jedan je od strateških ciljeva Hrvatskog nogometnog saveza, a podatak da smo u proteklih pet godina postavili 26 novih terena s umjetnom travom diljem Hrvatske svjedoči da smo uistinu posvetili značajna sredstva tom cilju te osjetno unaprijedili stanje infrastrukture u Hrvatskoj. Iznimno me raduje što krećemo s takvim projektom i u Puli koja je važno nogometno središte i gdje bilježimo veliki interes mladih za bavljenje nogometom. Zahvaljujem gradonačelniku Zoričiću i njegovim suradnicima što su prepoznali važnost ovakvog projekta i odlučili krenuti u izgradnju terena za koji će HNS donirati umjetnu travu. Imajući u vidu iskustva iz drugih sredina, uvjeren sam kako će se i u Puli ovo ulaganje višestruko vratiti kroz vrijednost koju donosi zajednici, prvenstveno mladima“.

Nakon potpisivanja ugovora delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u pratnji domaćina iz Pule uputila se na Valkane u obilazak nogometnog terena kojeg će krasiti novi umjetni travnjak. Na samoj lokaciji Peruško je pojasnio kako se planira proširenje samog igrališta na dimenzije koje uvjetuju pravila nogometne igre, proširenje zaštitne površine izvan autogol linije, zamjena ograda, montaža kontejnerskih svlačionica i uređenje nove pješačke staze s javnom rasvjetom koja će se protezati od ulice Veruda sve do nogometnog igrališta kako bi sportaši mogli sigurno dolaziti na treninge.

Podsjetimo, nakon što je Nogometni klub Uljanik ostao bez pomoćnog terena zbog gradnje gradskog bazena, Grad Pula odlučio je, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom koji je obećao osigurati travnjak, izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Današnje potpisivanje ugovora o donaciji travnjaka i uvođenje izvođača u posao na Valkanama početak je ovog velikog projekta kojim će se omladinskom pogonu NK Uljanika i drugim pulskim nogometnim školama osigurati primjereno mjesto za treniranje.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.