Komunal

SURADNJA GRADA POREČA I LOVACA

Potpisan ugovor o zaštiti divljači

Programom zaštite divljači su, između ostalog, propisane mjere zaštite divljači i mjere za sprječavanje šteta od divljači, dok je ugovorom predviđeno hvatanje divljači koja se nađe na javnim površinama u užim dijelovima naselja, koji u pojedinim slučajevima mogu predstavljati izravnu ugrozu za građane


 
2 min
Istra24
(Foto Grad Poreč)

Programom zaštite divljači su, između ostalog, propisane mjere zaštite divljači i mjere za sprječavanje šteta od divljači, dok je ugovorom predviđeno hvatanje divljači koja se nađe na javnim površinama u užim dijelovima naselja, koji u pojedinim slučajevima mogu predstavljati izravnu ugrozu za građane

Danas je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s Lovačkim društvom "Zec" iz Poreča potpisao Ugovor o provođenju programa zaštite divljači, sukladno Programu zaštite divljači na području grada Poreča. Riječ je o planskom aktu, koji osigurava zaštitu divljači na površinama izvan lovišta, a što je utvrđeno Zakonom o lovstvu.

Dokument je za Grad Poreč izradio Hrvatski lovački savez, a suglasnost je dalo Ministarstvo poljoprivrede, dok je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dalo suglasnost da je program prihvatljiv za ekološku mrežu.

Programom su, između ostalog, propisane mjere zaštite divljači i mjere za sprječavanje šteta od divljači. Isto tako u skladu s obvezama iz Zakona, potpisan je i Ugovor sa Stručnom službom za provedbu programa, obrtom za savjetovanje u vezi s upravljanjem Strelicia. Potpisivanjem ugovora nastavljena je dosadašnja dobra suradnja Grada i Lovačkog društva "Zec", a ugovorom je predviđeno hvatanje divljači koja se nađe na javnim površinama u užim dijelovima naselja, koji u pojedinim slučajevima mogu predstavljati izravnu ugrozu za građane.

"Mi kao lovačko društvo redovno brinemo o požarnim putevima i prosjecima, koji onda postaju i staze koje svi koriste – gljivari, šparogari, hodači, biciklisti, turisti i drugi. Lovci brinu i o održavanju i čuvanju pojilišta, njihovom punjenju i drugim stvarima. Imamo i trajnu suradnju s Javnom ustanovom Natura Histrica u zaštiti okoliša i divljih životinja. Trenutno Društvo okuplja oko 250 članova“, rekao je Ivica Milotić, predsjednik Društva, pohvalivši činjenicu da je Grad Poreč angažirao lokalno lovačko društvo.

"To nam je bila i ideja jer smatramo da je naše lovačko društvo najkompetentnije i najbolje poznaje područje za takve zadatke", rekao je Peršurić i dodao da će, uz ovo, Grad Lovačkom društvu "Zec" nastaviti financirati izradu i održavanja protupožarnih prosjeka koji se koriste kao dio sustava zaštite šuma i šumskog zemljišta na području Poreča, sukladno Pravilniku o zaštiti šuma od požara.


Nastavite čitati

Istra
 

Šlager koji je zaslužio Arenu - maestralna Lana Barić i vrhunska glazba pulske braće Sinkauz

Maestralna gluma Lane Barić kroz svoju slomljenost u filmu pokazuje ogromnu snagu, otpušta gledateljstvu ogromnu količinu emocije i energije. Film krasi vrhunska glazba pulskih autora, braće Alena i Nenada Sinkauza. Vrhunac je ples dvoje glumaca u kojem su pronašli prostor oprosta i pomirenja, minuta filma koja završava poljupcem, autentični Gonzo video izričaj u kojem su Sinkauzi obradili pjesmu Novih Fosila. Treba pohvaliti i snimatelja Radislava Jovanova Gonza koji je zadnje klape Šlagera snimio upravo kraj Arene

Istra
 

Konstituirana vijeća mjesnih odbora Galižana, Peroj i Gajana

Gradonačelnik Pastrovicchio i njegova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja uputili su predstavnike mjesnih odbora da se u rujnu prikupljaju prijedlozi za izradu proračuna 2025. godine te da budu aktivni i vode računa o potrebama mještana i mjesta, kako po pitanju investicija, ali i malih komunalnih akcija

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.