Komunal

RIŽOTO SA SIPAMA, BAKALAR, TRIPICE...

Povodom 120 godina pulske tržnice u subotu velika rođendanska padela na markatu

Pripremu rižota sa sipama, predjela od ribljih specijaliteta, a uz to još i bakalar sa broskvom i fužima te tripice omogućili su Tržnica d.o.o. Pula, Udruženje obrtnika Pule i Turistička zajednica grada Pule čiji će predstavnici i pripremati jela za posjetitelje pulske tržnice


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pripremu rižota sa sipama, predjela od ribljih specijaliteta, a uz to još i bakalar sa broskvom i fužima te tripice omogućili su Tržnica d.o.o. Pula, Udruženje obrtnika Pule i Turistička zajednica grada Pule čiji će predstavnici i pripremati jela za posjetitelje pulske tržnice

U subotu, 1. travnja 2023. godine održat će se prigodni program u čast 120 godina od otvorenja zgrade pulske tržnice. Naime, upravo je prema povijesnim zapisima, 1. travanj istaknut kao datum kada je održano svečano otvorenje tada novo sagrađene zgrade pulske tržnice. Bila je to zgrada predivnog stila i odisala je posebnim šarmom europskih metropola. Tome u čast, 1. travnja 2023. godine održat će se prigodan program koji objedinjuje gastronomiju i lokalne ugostitelje, poljoprivredne proizvođače i ribare. Od 10 sati pripremat će se jela u Velikoj padeli.

Pripremu rižota sa sipama, predjela od ribljih specijaliteta, a uz to još i bakalar sa broskvom i fužima te tripice omogućili su Tržnica d.o.o. Pula, Udruženje obrtnika Pule i Turistička zajednica grada Pule (TZG Pule) čiji će predstavnici i pripremati jela za posjetitelje pulske tržnice tog subotnjeg prijepodneva.

Ispred Udruženja obrtnika Pula, predsjednik udruženja Andi Vitasović pridružio se pozivu na proslavu i napomenuo, „Udruženje obrtnika Pula već je više puta organiziralo marendu s obrtnicima i drago nam je da ovaj put možemo marendom uveličati proslavu 120 godina otvorenja pulske tržnice. Našim marendama uz spremanje tradicionalnih jela želimo približiti našu kuhinju i rad obrtnika kako građanima tako i gostima. Vjerujem da će slavljenički meni biti na zadovoljstvo i gušt svih.“

„Ovo je prigoda da se svi zajedno, gradskoj tržnici u čast, podružimo i počastimo jelima koja će nam spremiti naši ugostitelji. Turistička zajednica Grada Pule podržala je Tržnicu d.o.o. Pula u više navrata prilikom održavanja raznih događaja jer su tržnice ne samo „trbusi gradova“ već i mjesta gdje svaki gost, posjetitelj najčešće prvo otiđe kada dođe u novi grad. Tržnice su mjesta gdje možete doživjeti kulturu, gastronomiju i tradiciju neke sredine u koju dolazite“, porućila je direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Za glazbenu podlogu pobrinut će se grupa In Vino Veritas.


Nastavite čitati

Pula
 

Heleni Babić iz pulske udruge AjA nagrada Mali svjetionik

Helena Babić iz Pule osvojila je nagradu Mali svjetionik 2025. i 15.000 eura za svoj predani rad s beskućnicima kroz Udrugu AjA, koja je uvela prvi „Housing First“ model u regiji. Projekt Mali svjetionik već osam godina nagrađuje one koji šire dobrotu i nadu

Pula
 

Šumonja u Rojcu: Mala bara, puno Krokodila - Small pound, full of Crocodiles

Distopijski scenariji i ambijenti su, na neki način, ogoljena verzija naše stvarnosti bez šminke, bez iluzija. U našoj je sadašnjosti utopijski koncept zamijenjen s distopijskim. Distopija nije nužno predviđanje budućnosti, ona je snažno povećalo sadašnjosti. U tom smislu ona nije samo scenografski ili estetski okvir, nego trenutačno stanje svega onoga što živimo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.